La Policia localitza el desé cos en l'incendi de Campanar

La Policia Científica i Judicial ha continuat treballant des de primera hora d'este dissabte a l'interior de l'edifici calcinat a València

Guardar

Incendi de l'edifici de Campanar a València
Incendi de l'edifici de Campanar a València

L'incendi de Campanar se salda, finalment, amb deu víctimes mortals. La Policia Científica i Judicial, que continuava treballant des de primera hora d'este matí a l'interior de l'edifici, ha localitzat un nou cos. Així, el nombre de persones mortes en l'incendi de Campanar puja a deu.

Cal recordar que ahir, malgrat que en un primer moment les víctimes mortals van ascendir a deu persones, hores després eixe número descendia a nou. En el matí d'estedissabte, lamentablement s'ha localitzat a l'única persona que encara romania desapareguda. No s'espera que es puguen trobar més cossos, ja que el número coincideix amb les persones que estaven il·localitzables.

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, he posat l'accent que les labors a l'interior de l'edifici són "molt complexes perquè hi ha molt d'enderroc". Així i tot, ha dit, "continuarem treballant en les pròximes hores i en els pròxims dies, si és necessari, per a revisar pam a pam tot l'edifici".

A partir d'este moment, s'iniciaran els treballs d'identificació de les deu víctimes, que igualment seran "complexos, ja que s'han d'identificar a través de proves d'ADN i volem que es faça amb total garantia perquè les famílies puguen acomiadar com mereixen i com correspon als seus éssers estimats", ha recalcat Bernabé. De moment, s'han traslladat ja nou cossos per a esta identificació, i este dissabte es farà el mateix amb el dècim.

Continuen els treballs a l'interior de l'edifici calcinat

Agents de la Policia Nacional, compostos per un equip multidisciplinari de la Comissaria General de Policia Científica de Madrid i de la Brigada Provincial de Policia Científica de València i unitats d'investigació de Policia Judicial, estan treballant des de primera hora del matí en l'edifici sinistrat.

Segons ha informat la Policia, al costat d'este Unitats es troba un equip forense , tots ells coordinats per l'autoritat judicial per a continuar les labors d'identificació de les víctimes així com d'investigació de les causes del fet, en unes actuacions que estan declarades sota secret de sumari.

La titular del Jutjat d'Instrucció número 10 de València va obrir este divendres diligències prèvies per a investigar les causes i circumstàncies de l'incendi i ha decretat el secret de les actuacions a fi de "protegir les perquisicions policials i la intimitat de les víctimes i els seus familiars".

Arxivat a:

Destacats