L'incendi d'Olocau, que ha obligat a confinar a la població, en procés d'estabilització

Un incendi afecta des d'aquesta matinada al terme municipal d'Olocau, en ple parc natural de la Serra Calderona

Guardar

La Generalitat declara el nivell de reemergència per risc d'incendis forestals en parcs naturals de la Comunitat Valenciana
La Generalitat declara el nivell de reemergència per risc d'incendis forestals en parcs naturals de la Comunitat Valenciana

Des d'aquesta matinada, un nou incendi en ple parc natural de la Serra Calderona i a pocs quilòmetres del qual es va iniciar dilluns passat a Begís – que avança amb virulència cap a eixa direcció – ha obligat a confinar a la població de la localitat valenciana d'Olocau de manera preventiva.

Segons ha indicat el 112 en el seu compte de Twitter, durant la matinada es van rebre avisos des dels municipis de Gàtova, Marines i Olocau sobre aquest foc, que es localitza en una zona de difícil accés de la partida del Castell del Real. El seu avanç és lent, però s'ha posat en alerta als veïns d'Olocau.

En aquests moments, s'ha decretat la situació 1 del PEIF i treballen tres dotacions del Consorci de València, dues autobombes, dos mitjans aeris de la Generalitat i dues unitats de bombers forestals. Els treballs estan donant els seus fruits i el foc està en procés d'estabilització.

Per part seua, l'incendi declarat a Begís continua avançant amb virulència en el seu flanc sud, entre les Alcubles i Altura. Des de les 7.30 hores, hi ha 35 mitjans aeris lluitant contra el foc de Begís (20 del Ministeri de Transició Ecològica, 12 de la Generalitat i tres del Govern d'Aragó). En el d'Olocau treballen mitjans del Consorci de València.

Durant la vesprada i nit, els bombers han estat en la zona del Monestir de la Cova Santa, entre les Alcubles i Altura. Segons el Consorci de Castelló, s'ha pogut protegir la zona "amb èxit".

De moment, romanen confinades les Alcubles i Andilla, les pedanies del qual d'Artaj, La Pobleta i Oset estan desallotjades. Els habitants de Begís, Sacanyet, Teresa i Toràs segueixen sense poder tornar a casa.

Arxivat a:

Destacats