L'avanç de l'incendi de Begís obliga al confinament de les Alcubles i Andilla a més de desallotjar Artaj, Oset i La Pobleta

Aquest matí s'ha tallat l'accés al santuari de la Cova Santa, entre les Alcubles i Altura

Guardar

Un helicòpter contra incendis treballa en les labors d'extinció de l'incendi de Begís.
Un helicòpter contra incendis treballa en les labors d'extinció de l'incendi de Begís.

Si bé al voltant de les 15.00 hores de hui, el Lloc de Comandament Avançat ha decidit confinar les Alcubles, ara fa el propi amb Andilla. A més, al mateix temps (17.40 hores), es desallotgen les pedanies d'Artaj, Oset i La Pobleta del municipi d'Andilla, a causa de la proximitat del fum de l'incendi de Begís.

Així ho ha confirmat el 112 fa escassos minuts en el seu compte de Twitter. Fa unes hores s'ha confinat també les Alcubles. Totes aquestes localitats són a la província de València, amb el que el foc sembla afectar més aquest costat de la serra durant el dia de hui.

El foc que es va originar a Begís s'ha avivat més en el seu flanc sud durant aquesta jornada. Al matí ha afectat la zona que hi ha entre les Alcubles i Altura i s'ha acostat al monestir de la Cova Santa, els accessos de la qual han sigut tallats.

Andilla ja va patir un devastador incendi fa 10 anys que va calcinar prop de 25.000 hectàrees. Van transcórrer 19 dies fins que es va donar per extingit i va afectar nou termes municipals.

Els bombers han "atacat" una reproducció de l'incendi de Begís que s'ha produït entre les Alcubles i Altura. Així ho ha explicat la consellera d'Interior, Gabriela Bravo, que en declaracions des del Lloc de Comandament Avançat a Viver ha indicat que tots els mitjans aeris s'han concentrat en aquest focus.

Bravo ha alertat que continua havent-hi una gran concentració de calor en tot el perímetre i que l'elevació de les temperatures que es produeix a les hores centrals del dia suposa un "risc important". "Al llarg de la vesprada hi haurà vents d'est a oest, encara que no amb la mateixa intensitat", ha agregat.

Quant a la Vall d'Ebo, diversos mitjans aeris s'han traslladat a la zona de Begís pel fet que el foc té menys força, si bé encara no es pot donar per estabilitzat. Sí que es troba perimetrat, per la qual cosa els veïns han pogut tornar als seus habitatges.

Bravo ha insistit, no obstant això, que els perímetres dels incendis "no són una zona segura" i ha alertat que els camins continuen més afectats i continuen sent un "gran risc". Sí que s'ha acordat que el Lloc de Comandament Avançat puga donar autorització a persones que hagen d'atendre animals de granges, però hauran d'anar acompanyats per la Guàrdia Civil.

Arxivat a:

Destacats