Mislata censarà els edificis amb sistema constructiu similar a l'incendiat en Campanar

Este informe permetrà valorar solucions constructives per a evitar que torne a ocórrer l'incendi de Campanar (València)

Guardar

Incendi de l'edifici de Campanar a València. Foto Jorge Gil
Incendi de l'edifici de Campanar a València. Foto Jorge Gil

L'incendi de Campanar (València) ha commocionat la societat. I és que la rapidesa amb la qual les flames del foc van devorar l'edifici han fet saltar totes les alarmes. Tot apunta al fet que la presència del poliuretà podria haver accelerat l'avanç de les flames. Experts recomanen revisar les construccions anteriors a 2006. Per això, l'Ajuntament de Mislata ja ha anunciat que censarà els edificis amb sistema constructiu similar a l'incendiat en Campanar.

Per a això, el consistori de Mislata sol·licitarà la col·laboració al Col·legi d'Arquitectes de la Comunitat Valenciana i al Col·legi Oficial d'Arquitectura Tècnica de València per a la realització, en col·laboració amb els tècnics municipals, d'un cens d'edificis "que puguen tindre un sistema constructiu igual o similar de façana ventilada com la que suposadament disposava l'edifici afectat en el barri de Campanar", que va cremar dijous passat deixant deu morts i centenars de famílies sense casa.

Amb això, es pretén que, una vegada realitzat l'informe, les comunitats de propietaris dels immobles puguen decidir sobre la solució constructiva que tenen els seus edificis "perquè, si ho consideren convenient, puguen adoptar les mesures oportunes i realitzar les comprovacions necessàries per a garantir i millorar, si fora el cas, la seguretat davant qualsevol eventual incidència".

València Extra ha parlat amb José Luis Esteban Penelas, catedràtic de projectes arquitectònic de la Universitat Europea que si que ha recomanat la revisió d'estos edificis anteriors a 2006, ja que el poliuretà és un material altament inflamable.

Edifici Navis de Mislata

Respecte a l'Edifici Navis de Mislata, una finca de 20 plantes que va construir el grup promotor Fbex, el mateix que va fer l'edifici incendiat en Campanar, el consistori ha anunciat que es realitzarà "l'oportú informe per a conéixer el sistema constructiu de façana i conéixer si els materials utilitzats en la seua construcció són iguals o similars" als utilitzats en l'edifici cremat en l'avinguda Maestro Rodrigo de València.

A més, els tècnics municipals sol·licitaran "de manera urgent" a la propietat de l'edifici, en la seua majoria d'entitat bancària, "perquè certifiquen l'estat i bon funcionament de les instal·lacions contra incendis que marca la normativa vigent i totes les mesures de seguretat i prevenció necessàries a fi de garantir la seguretat dels residents".

L'Ajuntament de Mislata ha traslladat un missatge de "cautela i prudència" davant les diferents informacions sorgides fins al moment sobre l'Edifici Navis "i, tal com traslladen els diferents Col·legis Professions Oficials, esperar a la investigació tècnica pericial i pertinent que determinarà les causes del sinistre de l'edifici del barri de Campanar de València".

Arxivat a:

Destacats