Un jutjat de València investiga a Cristina Seguí per difondre vídeos de les xiquetes violades a Burjassot

FACUA va aportar a la Fiscalia certificats digitals dels missatges publicats per la denunciada en Twitter i Telegram

Guardar

Cristina Seguí en imatge d'arxiu
Cristina Seguí en imatge d'arxiu

L'exdirigent de Vox, Cristina Seguí, està sent investigada pel Jutjat d'Instrucció número 6 de València a causa de la publicació d'un vídeo en les seues xarxes socials protagonitzat per menors que van denunciar una agressió sexual per part de cinc adolescents d'entre 15 i 17 anys el 16 de maig en la localitat valenciana de Burjassot.

Cristina Seguí va prestar declaració en el jutjat dijous passat 22 de desembre. La Fiscalia de València havia denunciat al novembre la difusió del vídeo en considerar que els fets podrien ser constitutius d'un delicte contra la intimitat, tipificat en els articles 197 i següents del Codi Penal, i/o un delicte d'odi, recollit en l'article 510.1.

L'organització FACUA-Consumidors en Acció ha estat intervenint en aquest cas i va aportar a la Secció de Delictes d'Odi de la Fiscalia certificats digitals dels missatges publicats per la denunciada en el seu compte de Twitter i el seu canal de Telegram. En ells, es mostra com va inserir diferents versions d'un vídeo on les xiquetes de 12 i 13 anys suposadament agredides sexualment el 16 de maig a Burjassot parlaven amb una amiga, també menor.

Les proves enviades per FACUA han sigut incorporades a la instrucció i també estan en poder de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD). A l'inici de la seua investigació, aquest organisme va requerir a Cristina Seguí que esborrara els missatges en els quals havia inserit el vídeo, on s'esmentava el nom d'una de les menors i el primer cognom d'una altra, apareixia el nom d'usuari en Instagram d'una de les víctimes i, durant un moment, podien veure's les cares de dues de les xiquetes que conversaven.

Encara que Cristina Seguí va esborrar diversos dels missatges, va tornar a publicar una altra versió del vídeo, aquesta vegada amb les imatges pixelades, la qual cosa en qualsevol cas no impedia que les menors pogueren ser reconegudes per la resta de dades personals que apareixien en ell.

Pel que respecta al cas, cinc menors, d'entre 15 i 17 anys, van ser arrestats i llocs a la disposició de la Fiscalia de Menors per la seua presumpta implicació en l'agressió sexual. El ministeri públic va reclamar l'internament de quatre d'ells en règim tancat, però el jutjat va ordenar la seua llibertat vigilada amb ordres d'allunyament, una decisió que va ser recorreguda per la Fiscalia.

Destacats