investiguen a un home presumptament implicat en més de 20 robatoris a Alboraia

L'autor es troba al Centre Penitenciari de Picassent per fets similars

Guardar

Imatge del delinqüent cometent el robatori en un local d'Alboraia
Imatge del delinqüent cometent el robatori en un local d'Alboraia

La Guàrdia Civil de València ha anunciat l'èxit de l'operació 'REBULON' en la detenció del responsable de, almenys, 10 robatoris amb força en diversos locals d'hostaleria de la localitat d'Alboraia. L'autor, un home de 43 anys i de nacionalitat espanyola, compta amb nombrosos antecedents policials per fets similars als que se li imputen.

Tal com han informat des de la Benemèrita, el primer fet delictiu va tindre lloc la matinada del dia 1 de setembre de 2022, quan el propietari d'un conegut local d'hostaleria de la localitat d'Alboraia, situat en la Patacona, zona limítrofa amb València, va denunciar que havien accedit al seu local, en la matinada d'aqueix mateix dia, després d'haver forçat una de les seues finestres per a, finalment, sostraure la recaptació diària existent en la caixa registradora.

A partir d'aquesta data, i de manera sobtada i continuada, la Guàrdia Civil va començar a rebre nombroses denúncies de propietaris de diferents locals comercials i d'hostaleria, situats tant en el nucli urbà de la localitat d'Alboraia, com en la zona costanera de la mateixa localitat, com són Port Saplaya i La Patacona. La continuïtat dels robatoris era tal, que un mateix comerciant va ser víctima del delicte fins a dues ocasions.

El modus operandi dels autors era sempre el mateix: després de forçar la persiana i porta d'accés al local o una de les seues finestres, accedien al seu interior, es dirigien directament a la caixa registradora, sostraient el calaix de recaptació diària dels diners en efectiu.

Després d'una complicada investigació en la qual es va realitzar el visionat de nombroses càmeres de vigilància, es van obtindre fotogrames on l'autor sempre apareixia tapat amb una caputxa, la qual cosa dificultava la seua identificació; no obstant això, els agents es van adonar d'un detall en l'autor que va ser clau per a la seua identificació.

Simultàniament, a la labor d'investigació, es van intensificar de forma continuada els controls de persones en aquells llocs pròxims i, de forma molt especial, en la zona en la qual s'estaven produint els robatoris.

Després de nombroses gestions amb resultat negatiu per a la localització de l'autor dels fets, els agents de la Guàrdia Civil de València van comprovar que l'autor estava intern a la presó, en el Centre Penitenciari de Picassent, després d'haver comés múltiples robatoris a Alboraia, per la qual cosa la Guàrdia Civil es va desplaçar fins al lloc el passat 24 de febrer de 2023 per a imputar-li els fets delictius comesos abans del seu ingrés a la presó.

L'autor està implicat en fins a vint 20 robatoris amb força en les coses i un delicte de furt, en locals, comesos en la localitat d'Alboraia. No obstant això, de moment, se li imputen 10 delictes de robatori amb força en les coses. Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 3 de Montcada.

Arxivat a:

Destacats