L'incendi forestal de Calles, prop d'estabilitzar-se

Continua desplegat el dispositiu d'extinció terrestre i s'han programat vols de reconeixement per a atacar possibles reproduccions en el perímetre

Guardar

Incendi forestal a Calles
Incendi forestal a Calles

Optimisme respecte a l'evolució de l'incendi forestal de Calles. Segons afirma Emergències, el foc iniciat el dilluns en aquesta localitat dels Serrans i que ha calcinat ja 220 hectàrees està prop de ser estabilitzat després d'evolucionar favorablement en les últimes hores.

El director general d'Interior, Salvador Almenar, s'ha mostrat "optimista" després de la reunió de coordinació del Lloc de Comandament Avançat (PMA) celebrada aquest matí. "En aquest moment hem de mantenir la cautela davant les altes temperatures que es registraran en les pròximes hores i que podrien causar alguna xicoteta reproducció dins del perímetre", ha matisat.

En aquest sentit, amb l'objectiu d'atacar aquestes possibles reproduccions en les hores de calor extrema, s'ha mantingut el dispositiu d'extinció terrestre, amb 15 unitats, i s'estan realitzant vols de reconeixement.

Si aquesta evolució favorable es manté durant les pròximes hores es podria donar l'incendi per estabilitzat aquest mateix dimecres, moment en el qual, segons Emergències, "les persones que han sigut desallotjades podrien tornar a les seues cases". La virulència de les flames va obligar a desallotjar en la nit del dilluns preventivament la pedania d'Alcotas.

Almenar ha agraït la gran labor dels mitjans desplegats en la zona. "Hem de reconéixer un dia més la gran feina de les unitats de bombers forestals, del Consorci Provincial, l'UME, tècnics i agents mediambientals, responsables de prevenció i de la resta d'efectius dels cossos i forces de seguretat que han treballat intensament per a sufocar aquest incendi i coordinar la seguretat dels veïns d'aquesta població".

El foc es va originar en la planta de compostatge de Calles, malgrat que els motius encara es desconeixen.

Arxivat a:

Destacats