L'avanç de l'incendi de Calles obliga a evacuar Alcotas

Guardar

Incendi en Calles (València) - 112 CV
Incendi en Calles (València) - 112 CV

L'incendi de Calles està avançant i ha obligat a evacuar la pedania d'Alcotas. El Lloc de Comandament Avançat de l'incendi forestal declarat aquest dilluns en la localitat valenciana de Calles, que afecta a més a una planta de compostatge, ha ordenat l'evacuació de la pedania d'Alcotas, segons ha indicat el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat en les seues xarxes socials.

Así, sobre les 20.25 hores el PMA, que s'ha establit en el parc de bombers voluntaris de Xelva, ha emés l'ordre de desallotjar als veïns d'aquesta pedania davant l'amenaça de les flames.

L'evolució de l'incendi, declarat poc abans de les 16.30 hores, ha obligat a activar a les 19.00 hores la situació 2, i índex de gravetat potencial 2, del Pla Especial enfront d'Incendis Forestals (PEIF), s'estableix un o diversos incendis forestals poden afectar greument a la població i els béns de naturalesa no forestal, la qual cosa exigeix l'adopció immediata de mesures de protecció i socors, así com la necessitat que s'incorporen mitjans extraordinaris. A més, pot comportar situacions que deriven cap a l'interés nacional.

En l'extinció del foc treballen 12 mitjans aeris de la Generalitat, un en labors de coordinació; sis unitats de bombers forestals, tres d'elles helitransportadas; quatre autobombes, i huit dotacions, set unitats de comandament, un vehicle PMA i 14 brigades del Consorci Provincial de Bombers de València.

Igualment, col·laboren dues unitats tècnica de Prevenció d'Incendis de la Conselleria de Medi ambient, dues dotacions de bombers voluntaris, quatre agents mediambientals i la unitat tècnica 902.

Destacats