Les flames de l'incendi forestal a Calles ja han arrasat més de 230 hectàrees

A aquestes hores treballen més de 300 efectius sobre el terreny

Guardar

Incendi forestal a Calles
Incendi forestal a Calles

Després d'haver sigut declarat en la vesprada d'ahir, al voltant de les 16 hores, l'incendi forestal a Calles continua arrasant massa forestal al seu pas. En total, després de quasi 24 hores, les flames han calcinat 230 hectàrees. Així ho ha confirmat la consellera de la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, que s'ha desplaçat fins al Lloc de Comandament Avançat del parc de bombers voluntaris del municipi.

D'altra banda, a aquestes hores hi ha prop de 300 efectius treballant per a sufocar les flames. Concretament, 200 bombers, bombers forestals i brigades forestals de la Generalitat i del Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de València, a més de 100 agents en actiu de la Unitat Militar d'Emergències que es troben sobre el terreny.

Pel fet que el foc està avançant per zones de difícil accés terrestre (zones abruptes, barrancs i goles), s'han incorporat fins a dotze mitjans aeris a les tasques d'extinció. En total, hi ha sis helicòpters de la Generalitat i quatre del Ministeri de Transició Ecològica, a més de dos drons de l'UME que estan ajudant a localitzar els focus en actiu. Per això, encara no pot donar-se per estabilitzat l'incendi forestal.

 

Incendio forestal en Calles
Incendi forestal a Calles

 

La virulència d'aquest incendi forestal a Calles, a la comarca dels Serrans, va obligar a desallotjar anit preventivament la pedania d'Alcotas. No obstant això, des d'aquest matí aquestes persones han pogut tornar a les seues cases. Segons ha explicat Bravo, es va decidir mobilitzar a l'UME per la direcció que estava calant el foc, a través d'una orografia complexa i en direcció a Figueroles de Domenyo, un municipi de la Regió muntanyenca que podia resultar afectat.

La consellera ha confirmat hui que el foc es va originar en la planta de compostatge de Calles, si bé els motius encara es desconeixen (igual que no se sap si el foc va nàixer de manera fortuïta, per un descuit o de manera deliberada). Així, els qui trucaren a Emergències 112 després de veure el fum van ser els mateixos operaris de la planta, que no estaven treballant.

"Som cauts, l'incendi forestal de Calles no està estabilitzat perquè hi ha flama encara i es reactiva segons el temps. De fet, la meteorologia influirà molt. Aquesta vesprada hi haurà canvis de vent i inestabilitat i estaran tots els mitjans disponibles", ha assenyalat Bravo.

 

 

 

Arxivat a:

Destacats