Última hora de l'incendi a València: 14 persones ferides, sis d'elles bombers

València ha instal·lat un hospital de campanya per a atendre les víctimes per l'incendi en l'edifici de Campanar i s'han habilitat hotels per a acollir als afectats

Guardar

Incendi de l'edifici de Campanar a València
Incendi de l'edifici de Campanar a València

Última hora de l'incendi a València. El foc continua propagant-se per l'edifici de Campanar, i s'ha sol·licitat ajuda a l'UME. Així i tot, el treball incansable dels bombers ha fet possible que les persones que romanien atrapades al balcó hagen sigut rescatades. Així mateix, 14 persones han hagut de ser ateses a causa de l'incendi: 9 són homes, d'entre 25 i 57 anys; 4 són dones d'entre 27 i 81 anys; i un menor de 7 anys.

A excepció de dues dones que han sigut donades d'alta "in situ", la resta han sigut traslladats a diferents centres hospitalaris de la capital. Com ha informat el CICU, també s'ha hagut d'atendre un bomber amb una fractura de monyeca i a altres dos amb cremades a les mans i inhalació de fum que han sigut traslladats a l'Hospital La Fe, de València. A estes persones s'han sumat més bombers i persones civils que ja estan sent atesos als diferents hospitals de València.

A més, com a prevenció, s'han habilitat hotels per a acollir a les persones afectades pel foc en les seues vivendes.

L'incendi començava en la vesprada d'este dijous en un edifici del barri de Campanar. Malgrat que les flames han començat en el quart pis, s'han propagat amb rapidesa devorant tot l'edifici i fins i tot arribant a l'edifici confrontant. Els edificis afectats es troben en la zona de l'avinguda General Avilés, en l'encreuament entre Maestro Rodrigo i el carrer Poeta Rafael Alberti, zona que s'ha tancat al trànsit.

Fins al lloc de l'incendi s'han desplaçat 22 dotacions de bombers de València i s'han mobilitzat sis unitats de Servei d'Atenció Mèdica d'Urgència (SAMU) i dos de Suport Vital Bàsic (SVB). A més, s'ha instal·lat un hospital de campanya per si calguera atendre possibles víctimes. Per part seua, el Consorci de Bombers ha enviat quatre dotacions dels parcs de Burjassot, Montcada i Torrent i un oficial de guàrdia, com a suport als mitjans municipals.

Així mateix, l'Ajuntament de València també ha activat el Servei d'Atenció a Urgències Socials i Col·laboració en Emergències; mentre que la Creu Roja ha enviat un equip de Resposta Immediata d'Emergències.

El Centre de Coordinació d'Emergències ha activat la situació 2 del Pla Territorial d'Emergències de la Comunitat Valenciana (PTECV).

L'UME ja s'ha mobilitzat i s'han incorporat al dispositiu d'Emergència 4 dotacions de la Policia de la Generalitat.

Davant l'evolució de les flames, la Policia Local de València ha activat un número de telèfon: 690167 830 per a atendre els familiars de les persones afectades per l'incendi de l'edifici en Campanar.

L'evolució de les flames és favorable.

Veïns de Campanar acullen als afectats dels incendis

Els habitants del veïnat de Campanar a València estan unint esforços per a brindar assistència als damnificats pel greu incendi ocorregut este dijous en la zona.

Continuarem actualitzant la informació d'este dur incendi en el cor de València.

Arxivat a:

Destacats