Diversos mitjans aeris i terrestres de bombers treballant en l'extinció d'un incendi forestal en Riba-roja de Túria

El foc s'ha iniciat en l' urbanització Masia de Traver, al costat del llit del riu Túria

Guardar

Vista de l'incendi des de la carretera de València la Vella
Vista de l'incendi des de la carretera de València la Vella

Un nou incendi forestal s'ha iniciat durant la vesprada d'este dijous en la urbanització Masia de Traver, en el terme municipal de Riba-roja del Túria. La intensa columna de fum s'ha pogut observar des de diverses localitats properes de la comarca del Camp de Túria. En un primer moment, el foc, que ha començat al costat del llit del riu, havia sigut declarat com de vegetació, però posteriorment s'ha requalificat com a forestal.

En total, quatre mitjans aeris, sis dotacions terrestres de bombers forestals de la Generalitat i tres del Consorci Provincial, un coordinador i dues autobombes treballen des d'un inici en les tasques d'extinció, a les quals més tard s'han sumat també altres dues autobombes.

El Centre de Coordinació d'Emergències (CCE), per la seua banda, ha comunicat a través de xarxa social X (antiga twitter) que s'establia la situació 1 del Pla Especial d'Incendis Forestals (PEIF) per la proximitat de les flames als habitatges, en les quals s'ha produït un primer desallotjament preventiu de trenta immobles.

A més, el CPIF ha mobilitzat un agent mediambiental i fins al lloc també han acudit patrulles de la Guàrdia Civil, la Policia Local i la Policia de la Generalitat.

Encara que es desconeix l'evolució de l'incendi, la ràpida intervenció del personal d'Emergències i l'ús de les autobombes de la zona ha permés el control i l'estabilització del foc, per la qual cosa les unitats desplegades treballen a aconseguir la seua extinció completa.

 

Arxivat a:

Destacats