Detinguts dos empresaris a Sueca per agredir i retindre il·legalment als seus treballadors

La Guàrdia Civil de València ha dut a terme la detenció dels responsables d'una empresa a Sueca

Guardar

Agents de la Guàrdia Civil al lloc dels fets
Agents de la Guàrdia Civil al lloc dels fets

La Guàrdia Civil de València ha dut a terme la detenció dels responsables d'una empresa a Sueca per detindre de manera il·legal a alguns dels seus treballadors, a més de perpetrar actes de violència contra ells.

El succés va tindre lloc el passat 19 de febrer quan un ciutadà romanés de 56 anys d'edat es va presentar en un aquarterament de la Guàrdia Civil mostrant gran estat d'agitació i nerviosisme. Aquest home va explicar que el seu cap li havia tancat en l'empresa on treballava per a ell, al costat d'un altre company de treball. Afortunadament, ell havia pogut escapar corrent, mentre que el seu company s'havia quedat a l'interior de la parcel·la. A més, els agents van observar que l'home portava la vestimenta com si haguera sigut víctima d'una agressió o forcejament.

En personar-se en el lloc, els agents van trobar una parcel·la d'uns 2.000 m² en l'interior dels quals hi havia una nau dedicada a la construcció de cases de fusta. A l'interior d'aquesta parcel·la es trobaven els dos caps, de nacionalitats búlgara i romanesa, i altres deu persones més de diferents nacionalitats. Els agents van descobrir que un altre dels treballadors també tenia la roba com el seu company, la qual cosa indicava que havia sigut colpejat pels seus caps. Se li va acompanyar al centre mèdic de Sueca i a l'aquarterament de la Guàrdia Civil per a presentar denúncia per detenció il·legal.

Després de comunicar aquests fets a la Inspecció de Treball per un possible delicte contra els drets dels treballadors, els agents van iniciar una labor d'investigació per a tractar d'esclarir el succeït. Una vegada recopilats les dades, es va concertar cita prèvia amb la Inspecció de Treball, realitzant-se la mateixa el passat 9 de març en l'empresa. De la inspecció es va obtindre la identificació de nou treballadors que es trobaven en el lloc, tots de nacionalitat estrangera, dels quals dues es trobaven donats d'alta en la Seguretat Social, sis no estaven donats d'alta (quatre búlgars, un armeni i un romanés) i un no estava donat d'alta i no tenia autorització de treball (de nacionalitat colombiana). Per part de la sotsinspectora de Treball, es va estendre acta per a iniciar un procediment administratiu pels fets esdevinguts.

Finalment, la Guàrdia Civil ha detingut a dues persones per aquests fets: un home de 39 anys i de nacionalitat romanesa i un altre de 42 anys i de nacionalitat búlgara als qui se'ls atribueix un delicte de lesions i un altre de detenció il·legal. Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 2 de Sueca.

Arxivat a:

Destacats