Detingut un jove escapolit d'un centre de menors de Burjassot per cometre estafes bancàries

Guardar

El alcalde de Fuenterrobles denuncia una agresión homófoba con insultos y puñetazos
El alcalde de Fuenterrobles denuncia una agresión homófoba con insultos y puñetazos

En una operació conjunta entre la Guàrdia Civil i la Policia Local de Moncofa, s'ha detingut a un jove de 18 anys procedent d'un centre de menors de Burjassot com a presumpte autor d'un delicte d'usurpació d'estat civil per a cometre estafes bancàries.

Segons informa l'institut armat en un comunicat, la identificació d'una persona per part de la Guàrdia Civil i la Policia Local de Moncofa va deslligar les sospites dels agents, en exhibir un DNI que semblava fals. Després de gestions realitzades per part de la Guàrdia Civil i la Policia Local, es va poder obtindre la filiació vertadera de la persona a la qual estava usurpant la seua identitat.

Posteriorment, es van posar en contacte amb la víctima, que portava molts anys patint la usurpació de la seua identitat, la qual era utilitzada per a cometre estafes per internet amb la conseqüència d'haver de comparéixer en diverses audiències telemàtiques de diferents jutjats, ja que els fets delictius es cometien per tot el territori nacional.

Gràcies a les investigacions dutes a terme per la Guàrdia Civil, s'ha pogut constatar que l'ara detingut ha usurpat la identitat en nombroses estafes en les localitats de Moncofa (Castelló), Medina de Riu Sec (Valladolid), Almansa (Albacete), Baiona (Pontevedra), Utebo (Saragossa), Ponteareas (Pontevedra), La Vellés (Salamanca), Ibi (Alacant) i Santoña (Santander).

A més, s'ha sabut que el detingut es trobava des del mes d'agost passat -quan tenia 17 anys- escapolit d'un Centre de Menors de la localitat de Burjassot, en el qual es trobava intern per un expedient de reforma. Segons han declarat fonts pròximes al cas, el jove havia demostrat una gran habilitat per a l'ús d'eines tecnològiques i havia aprofitat el seu coneixement per a dur a terme aquestes estafes.

El detingut ha sigut posat a disposició judicial després de la realització de les diligències corresponents. Les autoritats han entregat el cas al Jutjat d'Instrucció número 4 de Nules (Castelló).

Arxivat a:

Destacats