Detingut altre home per torturar fins a la mort a un home a Manises

Guardar

Tenda de campanya on es trobava el detingut
Tenda de campanya on es trobava el detingut

Un home ha sigut detingut acusat de torturar fins a la mort a un home a Manises, al costat d'altres dos persones que ja es trobaven detingudes, segons ha comunicat este divendres el Grup d'Homicidis de la Policia Nacional de la Brigada Provincial de Policia Judicial de València.

Els agents han recordat que l'assassinat va ocórrer el passat 20 de març en la localitat valenciana de Manises, quan suposadament tres persones van torturar fins a la mort a un home 37 anys per a robar-li els diners que tenia en els seus comptes bancaris.

La Policia ha assenyalat que els ara detinguts van conéixer durant la celebració de les Falles a la víctima i van continuar a la seua casa la recent amistat iniciada. Els presumptes autors van esbrinar que tenia prou diners en un compte, fruit de la venda d'un immoble i, després d'abandonar el domicili de la víctima a Manises, van decidir tornar l'endemà i obligar-lo al fet que els facilitara les contrasenyes bancàries per a poder tindre accés als diners.

Després d'agredir-li físicament durant un temps sense aconseguir el seu objectiu, li van provocar la mort i van abandonar el seu cos en el domicili.

Els tres presumptes autors són un home i una dona espanyols, de 39 i 37 anys respectivament, cosins entre ells, i un tercer home d'origen colombià, amb una orde d'expulsió en vigor ordenada per estada irregular a Espanya.

Els agents del Grup d'Homicidis de la Brigada Provincial de Policia Judicial de València, immediatament van iniciar les investigacions que van permetre la detenció a València i Requena dels dos primers autors la mateixa nit del dia 20 de març, i van continuar amb les perquisicions per a localitzar al tercer autor dels fets fugit, el ciutadà d'origen colombià, el qual havia manifestat la seua intenció d'abandonar Espanya, explica la Prefectura Superior.

CERCA "A CONTRARELLOTGE"

Els agents del Grup d'Homicidis de València van començar llavors la cerca "a contrarellotge" d'esta persona, coneixedors que si aconseguia abandonar territori europeu es dilataria en el temps la seua detenció o la possibilitat de practicar-la.

Fruit d'estes investigacions durant els dies festius de Setmana Santa, van esbrinar que este, havia emprés la seua fugida cap al sud d'Espanya, en concret a la província d'Almeria, per la qual cosa van decidir desplaçar-se a la zona on podia trobar-se amagat.

Finalment el passat dia 10 d'abril, van aconseguir localitzar-ho en una tenda de campanya que havia instal·lat en una séquia en les instal·lacions d'un càmping abandonat en la localitat d'Adra, sent detingut per membres del Grup d'Homicidis de València desplaçats a Almeria.

Els investigadors van esbrinar que havia estat identificant-se amb identitats d'altres persones i que, de fet, estava esperant que se li facilitara documentació falsa des de Colòmbia per a abandonar Espanya adreça Alemanya i des d'allí creuar l'Atlàntic adreça el seu país natal, però "la ràpida intervenció dels agents desplaçats de València va frustrar que fugira de nou i evadira l'acció de la justícia", remarquen.

Este últim detingut, de 23 anys d'edat, té multitud d'antecedents per altres fets i ha sigut posat en el matí d'este divendres a la disposició del Jutjat d'Instrucció nº1 de Quart de Poblet, encarregat del cas el qual ha procedit al seu ingrés a la presó sense fiança.

Destacats