Desmantellen un clan familiar balcànic que operava un trama criminal a la Comunitat Valenciana

Guardar

Objectes confiscats per la Guàrdia Civil
Objectes confiscats per la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de València ha dut a terme l'operació 'Nebok', aconseguint la detenció de 15 persones pertanyents a un mateix clan familiar involucrat en una sèrie de robatoris i furts en tot el territori nacional. L'organització delictiva, conformada per individus de nacionalitats txeca, croata, sèrbia i bosniana, operava de manera itinerant tant a nivell nacional com internacional.

La investigació va començar quan les autoritats van tindre coneixement d'una sèrie de robatoris i furts en habitatges situats a les províncies d'Alacant, Barcelona, Castelló i València, tots ells duts a terme per aquest mateix clan familiar.

L'organització criminal estava estructurada de manera jeràrquica, amb rols ben definits per a cada membre, i utilitzaven diferents mètodes, com el procediment de la relliscada, descuits o forçament de portes i finestres, per a dur a terme les seues activitats delictives.

Com a resultat de l'operació, es va descobrir que els suposats autors utilitzaven walkie-talkies i es desfeien de targetes telefòniques, vehicles i canviaven contínuament de domicili, país i zones de comissió dels delictes per a dificultar la seua identificació per part de les autoritats. Acumulaven els diners obtinguts dels robatoris i utilitzaven identitats falses, com a permisos de conduir i documents d'identitat, per a allotjar-se en hotels i pensions.

A més dels robatoris en habitatges, es va revelar que el clan havia enganyat un tercer en la compra de dos rellotges Rolex per un valor de 40.000 euros, utilitzant diners falsos en la transacció. Les persones que van comprar les joies robades també van ser detingudes.

El passat 2 de maig, la Guàrdia Civil de València va dur a terme quatre registres domiciliaris en els municipis d'Alcàsser, Sagunt, Vinaròs i Torrevella. Durant els registres, es van confiscar joies i rellotges amb un valor aproximat de 900.000 euros, walkie-talkies, plaques de matrícula falses, documentació personal falsificada i cinc vehicles amb un valor de 50.000 euros.

A més, es van trobar diverses eines d'alta gamma, equipament esportiu, bicicletes, patinets, videoconsoles, catalitzadors, detectors de metalls, un quad i més de 50.000 euros en efectiu, tot això valorat en més de 150.000 euros.

La investigació va permetre determinar la procedència de part de les joies recuperades, les quals havien sigut robades de l'habitatge d'un conegut entrenador de futbol de la màxima categoria.

Després de les diligències realitzades per l'equip investigador, s'han presentat les proves davant el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Llíria. Com a resultat, 14 dels detinguts han sigut enviats a presó, mentre continua la investigació per a determinar la participació de cada individu en els delictes comesos.

Arxivat a:

Destacats