Desmantellada una xarxa de robatori i venda de més de 52500 quilos de material metàl·lic i cablejat

Guardar

Detenció dels agents de la Guàrdia Civil a una de les persones implicades
Detenció dels agents de la Guàrdia Civil a una de les persones implicades

La Guàrdia Civil de València ha dut a terme una important operació en la qual s'ha detingut a un home de 57 anys i s'investiga a 10 homes i una dona per la seua presumpta implicació en la sostracció i venda de més de 52.500 quilos de material metàl·lic i cablejat d'il·luminació. Segons les autoritats, l'organització delictiva hauria obtingut un benefici per la seua venda de més de 26.500 euros.

La investigació va començar quan la Guàrdia Civil va rebre una denúncia per la sostracció de materials metàl·lics i cablejat d'il·luminació en una nau del polígon industrial del Real de Gandia i una altra a Vilallonga. Després de realitzar les corresponents gestions, els agents van inspeccionar una empresa de gestió de residus en la qual es va poder corroborar la venda d'aquests materials des de l'any 2022 i l'inici de 2023.

Amb l'avanç de la investigació, es va descobrir que les vendes havien sigut dutes a terme per 12 treballadors de l'empresa denunciant. A més, en inspeccionar un altre establiment de reciclatge, el propietari va informar els agents que l'encarregat de residus de l'empresa denunciant li havia proposat realitzar vendes de materials sense registrar-les amb la filiació del venedor i a canvi pagar-li el gènere a menor preu del qual marca el mercat. L'operació va culminar amb la detenció d'un home de 57 anys i la investigació de 10 homes i una dona amb edats compreses entre els 32 i 61 anys d'edat, i de nacionalitats búlgara, espanyola i romanesa per un delicte continuat de furt i delicte d'encobriment.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 1 de Gandia. Els fets imputats podrien suposar una pena de diversos anys de presó, a més d'una multa i l'obligació de rescabalar a les empreses afectades.

Arxivat a:

Destacats