Desmantellada a la Pobla de Vallbona i Llíria una organització criminal que traficava amb drogues des de Sud-amèrica

Guardar

Moment de la detenció d'un dels integrants per part de la Guàrdia Civil de València
Moment de la detenció d'un dels integrants per part de la Guàrdia Civil de València

La Guàrdia Civil de València ha dut a terme l'operació "BIG XARXA", en la qual han sigut detingudes un total de 25 persones acusades de traficar amb drogues transportades directament de Sud-amèrica.

La investigació va començar després de la sospita de diversos punts de venda de droga en les localitats de La Pobla de Vallbona i Llíria. El suposat autor d'aquests fets era un home de 43 anys, de nacionalitat colombiana, que havia falsificat la seua identitat amb la intenció de donar-se d'alta en diverses línies telefòniques a nom d'una altra persona, a més de conduir sense carnet de conducció.

Durant la investigació, la Guàrdia Civil va descobrir que la cocaïna que se subministrava als consumidors en aquests municipis procedia directament de Sud-amèrica. El passat 12 de març, la Guàrdia Civil de València va procedir a la detenció d'un home de 60 anys, de nacionalitat nicaragüenca, després de desembarcar d'un avió de passatgers en l'Aeroport d'Alacant. El detingut portava 106 càpsules de cocaïna a l'interior del seu organisme amb un total d'1,5 quilograms.

Arran d'aquesta intervenció, els agents van realitzar cinc registres domiciliaris a La Pobla de Vallbona i Llíria. Es van intervindre més d'un quilogram de marihuana, MDMA, diferents precursors de droga, quatre vehicles valorats en 40 000 euros, un rellotge Rolex de 10 000 euros, 25 mòbils amb un preu de 7 500 euros, 1 500 dòlars en efectiu i més de 3 600 euros en efectiu.

La Guàrdia Civil de València ha detingut un total de 16 homes i 9 dones, d'edats compreses entre 15 i 68 anys i de nacionalitat espanyola, colombiana, nicaragüenca i romanesa pels delictes de pertinença a organització criminal, tràfic de drogues, blanqueig de capitals, revelació de secrets, omissió del deure de perseguir delictes, falsificació documental, usurpació d'estat civil i contra la seguretat del trànsit.

Diversos dels detinguts eren treballadors d'una perruqueria i un bar de Pobla de Vallbona i, a més, d'una agència immobiliària i gestoria de Llíria que participaven en el blanqueig de capitals. Un dels detinguts, fins i tot va comprar un habitatge a Llíria, amb un valor de 80 000 euros, amb els diners obtinguts del narcotràfic.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 7 de València. S'ha decretat l'ingrés a la presó del detingut en l'Aeroport d'Alacant.

Arxivat a:

Destacats