Continuen les conseqüències de la DANA a València

Es mantenen actives les situacions d'Emergència en diverses zones de València i de la província de Castelló

Guardar

Inundació provocada per la DANA a Quart de Poblet
Inundació provocada per la DANA a Quart de Poblet

Ja han passat els moments més angoixants de la DANA a València, però els efectes que ha deixat al seu pas continuen marcant als municipis i serveis d'emergència aquest diumenge, tal com ha assenyalat en un comunicat el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana.

I és que les pluges torrencials d'aquest divendres a la nit i dissabte al matí a València, especialment en l'àrea metropolitana i a la comarca del Camp de Túria, han deixat greus inundacions que ahir van obligar, fins i tot, a tallar trams de la A-3 i de la A-7, així com la circulació de trens de Metrovalencia i de Renfe Rodalia.

La Línia 1 de Metrovalencia ahir a la vesprada ja va restablir la seua circulació amb normalitat, però no ha sigut fins a les 12.00 hores d'aquest diumenge quan s'ha restablit la circulació de la Línia 2 de l'Eliana a Llíria, segons ha conformat Metrovalencia.

En el cas de la Rodalia, Renfe ha informat que la circulació es desenvolupa amb normalitat en la Línia C3 entre Sant Isidre i Loriguilla, si bé encara poden a veure retards en tots dos sentits per les limitacions de velocitat a causa de les condicions atmosfèriques adverses.

Imatge de les inundacions en el quilòmetre 321 de l'A-7

Imatge de les inundacions en el quilòmetre 321 de l'A-7

 

Algunes zones continuen en situació 1 d'emergència

El Centre de Coordinació d'Emergències ha destacat la fi del nivell de preemergència per pluges a l'interior nord de València, a l'interior sud i litoral sud i a l'interior nord i litoral nord de la província de Castelló.

No obstant això, estableix la situació 1 d'emergència per les inundacions produïdes en l'Horta Oest i el Camp del Túria.

El Consorci Provincial de Bombers de València va rebre ahir més de 70 avisos per les pluges. A la vesprada, van haver de realitzar el rescat de sis treballadors d'una empresa a Quart de Poblet que havia quedat aïllada per l'aigua a través d'helicòpter, així com l'evacuació d'altres cinc persones del mateix polígon.

Destacats