Aldaia, totalment inundada, demana ajuda a les Forces de Seguretat de l'Estat

L'alcalde ha assenyalat que s'ha estat en "crisi absoluta" pel desbordament del barranc

Guardar

Inundació a Aldaia per la DANA
Inundació a Aldaia per la DANA

Les fortes precipitacions que ha portat la DANA a la província de València i Castelló han deixat a la localitat d'Aldaia totalment inundada. Una situació que ha portat al seu alcalde, Guillermo Luján, a demanar recursos i efectius al Govern.

I és que les pluges han provocat el desbordament del barranc que travessa el nucli urbà, la qual cosa ha deixat totalment inundada a la localitat. Diversos efectius de bombers han hagut de desplaçar-se per a retirar vehicles atrapats per l'aigua, segons el Centre de Coordinació d'Emergències i el Consorci Provincial de Bombers de València.

Una situació que ha provocat por i pànic entre els veïns i veïnes de la localitat. El seu alcalde, Guillermo Luján, en declaracions a Europa Press, ha descrit la situació de "pànic" que ha viscut la localitat a primera hora d'aquest dissabte, que ha estat en "crisi absoluta" arran del desbordament del barranc. "Està ple d'aigua", ha afegit.

A més, el municipi ha patit un "doble problema", ja que, des de primera hora del dia, ha plogut de manera "intensa" i, quan ha parat, la tempesta "s'ha anat cap a Loriguilla", des d'on l'aigua ha tornat de nou fins a Aldaia pel barranc.

"El més gros ha passat, però el barranc segueix inundat perquè l'aigua ve de dalt", ha indicat el primer edil, que ha assegurat que el veïnat ha viscut moments de "molt de pànic" perquè la tempesta "no s'anava" i "damunt s'ha anat a una zona on també torna".

Així, ha admés que la pluja ha provocat una "crisi absoluta" davant el desbordament del barranc, ja que des de l'Ajuntament s'han vist "desbordats" davant la situació. Per això, l'alcalde ha contactat amb el secretari autonòmic d'Emergències, José María Ángel, per a reclamar recursos i efectius.

"L'aigua queia a ple rendiment, no parava i estava tot desbordat", ha expressat. Malgrat això, ha remarcat que des del consistori han proporcionat "informació a la ciutadania" sobre la situació en tot moment.

"ALGUN DIA PASSARÀ ALGUNA TRAGÈDIA"

L'alcalde d'Aldaia també ha mostrat la seua preocupació i també el seu enuig i "indignació" davant la situació en la qual es troba el barranc que travessa el nucli urbà, el que hui s'ha desbordat. "Ací hi ha un problema i el portem dient 40 anys, hi ha un projecte de canalització per a alleujar la seua tensió, i amb els fons europeus és el moment --d'executar-lo--, però no acaba de mobilitzar-se", ha lamentat.

"Ho he dit mil vegades, i fins que no passe una tragèdia, que no volem que passe, no es prendrà la mesura de debò (...), hui només són danys materials, però algun dia passarà alguna tragèdia", ha manifestat.

"MOLTA POR"

La pluja ha despertat als veïns d'Aldaia al voltant de les 5.00 hores. "A les 5.00 ha començat a ploure dur, i a les 6.30 o 7.00 ha començat a caure granís amb unes grandàries representatives", ha assenyalat un habitant d'aquesta localitat valenciana en declaracions a Europa Press Televisió.

El municipi ha viscut una matinada "molt complicada" a conseqüència de les pluges. "Hem passat molta por perquè ha sigut tremend. Jo porte ací 40 anys i crec que és el moment més impressionant que record", ha expressat un altre veí.

"A les 5.00 del matí va començar a caure granís, pluja forta i els carrers s'han omplit d'aigua. Baixava una mica, tornava a estrényer i així portem tot el matí", ha apuntat un altre, al qual s'ha sumat una veïna que ha assegurat que al seu carrer l'aigua "va de banda a banda per damunt de la vorera" i durant unes hores no han pogut eixir de les seues cases.

Arxivat a:

Destacats