Una tempesta torrencial amb granís provoca inundacions en l'àrea metropolitana

Algunes de les localitats valencianes que han requerit intervenció de bombers han sigut Torrent, Manises i Sagunt

Guardar

Tempesta de l'Horta des del far de Cullera (imatge d' @adria revert)
Tempesta de l'Horta des del far de Cullera (imatge d' @adria revert)

La DANA ha sorprés en l'àrea metropolitana de València aquesta nit amb intensitat torrencial i granís, provocant inundacions i la intervenció d'efectius de bombers per a rescats de persones i desbordaments tant a la província de València com en la de Castelló.

Es tracta del principal balanç d'aquesta segona nit de DANA a València facilitat pel Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana. A partir de les 06.00 hores d'aquest dissabte s'ha establit una cèl·lula tempestuosa en el litoral nord de València molt fort amb granís, ratxes molt fortes de vent i visibilitat de 800 metres.

Aquesta cèl·lula de tempesta ha generat sis avisos de particulars a Torrent, Paterna i Manises per desbordaments d'aigua i vehicles bloquejats. A més, a la comarca del Camp de Túria el granís ha arribat a cobrir part del sòl.

També, el Consorci Provincial de Bombers de Castelló ha informat de desbordaments i avisos per vies intransitables o perilloses a Benicarló, Vinaròs, Nules, Moncofa i Borriana a la província de Castelló.

Més d'un centenar de telefonades

Entre les 08.00 i les 90:00 hores del dissabte, la sala del 112 GVA ha rebut 119 telefonades: 114 a la província de València i cinc a Castelló, i s'han gestionat 101 incidents relacionats amb l'episodi de pluges: 96 en els municipis de València i cinc en castellonencs.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha emés un Butlletí de Fenòmens Adversos per nivell taronja en el litoral nord de València. Davant aquesta situació, el Centre de Coordinació d'Emergències manté les preemergències nivell taronja actives a la província de Castelló i el litoral de València.

Des de les 00.00 hores, els registres més rellevants, segons Avamet, s'han registrat en les localitats de Xert, amb 97,4 litres/metre quadrat; Aldaia, 81,2; Rossell, 79,4; Sant Mateu, 52,4; Canet lo Roig, 48,2 i Traiguera, 42.

Arxivat a:

Destacats