Arresten a dues persones a Alcàsser pel robatori i la venda de maquinària agrícola valorada en 15.000 euros

Els arrestats robaven material agrícola, entre el qual es troba un tractor d'alta gamma, per a revendre-ho a través d'un portal de compravenda en Internet

Guardar

Un agent de la Guàrdia Civil en un camp agrícola
Un agent de la Guàrdia Civil en un camp agrícola

Els agents de la Guàrdia Civil de València ha detingut a dues persones acusades dels delictes de furt, robatori, encobriment i falsificació a Alcàsser (Horta Sud). Els arrestats són un home de 40 anys i una dona de 46, tots dos de nacionalitat espanyola. Entre el material agrícola trobat, valorat en més de 15.000 euros, hi havia un tractor d'alta gamma amb la matrícula canviada perquè els compradors del portal d'Internet no sospitaren que s'havia obtingut de manera il·lícita. En la partida s'han trobat també 3 roto-conreadors i un conreador que seran retornats als seus legítims propietaris.

El modus operandi de l'autor dels fets era accedir a les propietats privades, amb cadenat i tanca, per a emportar-se el material agrícola i fer la seua posterior revenda a tercers. La Guàrdia Civil, després d'haver dut a terme un seguiment a través del web de compravenda en línia i haver classificat el material com robat, va alertar a un comprador de la localitat de Gavarda (la Ribera Alta) que havia adquirit un ben sostret de manera il·legal. 

El comprador de Gavarda no es va adonar en primera instància de l'engany fruit del canvi de matrícula realitzat pels lladres. La dona de 46 anys arrestada era qui exercia de venedora i havia aparaulat amb més compradors la venda del mateix tractor.

Els agents van realitzar un segon registre en una masia agrícola en el municipi de Picassent (Horta Sud), a 3 quilòmetres d'Alcàsser, on van confirmar que la matrícula del vehicle agrícola havia sigut sostreta i doblegada per a no alçar sospites entre els possibles compradors que estigueren interessats en el material agrícola.

Les dues persones romandran sota arrest fins que el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 3 de Picassent revise les diligències les quals ja estan en la seua possessió.

Destacats