Advocat de 59 anys i veí de la zona: així és el presumpte piròman del Saler

La col·laboració ciutadana ha sigut clau per a detindre al sospitós dels incendis del Saler

Guardar

Bombers treballant a l'incendi de El Saler
Bombers treballant a l'incendi de El Saler

La Guàrdia Civil de València ha detingut al presumpte autor dels incendis que van assolar el Parc Natural del Saler el passat cap de setmana. El detingut és un home de 59 anys, de nacionalitat espanyola i que, pel que sembla, exerceix com a advocat. La detenció tenia lloc durant la nit d'aquest dimecres, al voltant de les 21 hores, en la seua residència, situada, precisament, en una urbanització del Saler.

Les autoritats havien estat investigant l'origen dels incendis des del seu inici, i la col·laboració ciutadana ha exercit un paper crucial en la localització del presumpte autor. Segons el Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil, les perquisicions i la informació proporcionada pels veïns i veïnes han sigut fonamentals per a dur a terme la detenció.

Els agents de la Guàrdia Civil es van presentar en l'habitatge del sospitós al voltant de les 19 hores, però no van poder ingressar sense una ordre judicial. Finalment, l'home va decidir obrir la porta al voltant de les 21 hores, moment en el qual va ser arrestat.

La investigació sobre els incendis al Parc Natural del Saler segueix en curs, i les autoritats han decretat el secret de les actuacions. En aquest sentit, la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, havia destacat aquest mateix dimecres que les autoritats estaven mantenint mantingut un "control exhaustiu" a la Devesa del Saler i els seus voltants després dels incendis que van afectar aquest paratge natural de la ciutat de València, l'últim dels quals va tindre lloc dissabte passat. Malgrat la detenció, s'espera que els controls continuen aquest cap de setmana.

La detenció del presumpte autor representa un avanç significatiu en la investigació i un pas important cap a la identificació de les causes darrere dels incendis en El Saler, que han generat preocupació i alarma en la zona.

Destacats