Ximo Puig: "Ha arribat l'hora de salvar l'Albufera"

El president de la Generalitat ha anunciat que es destinaran 600 milions d'euros a la conservació d'aquest parc natural

Guardar

Ocells al Parc Natural de l'Albufera
Ocells al Parc Natural de l'Albufera

L'Albufera de València és un dels aiguamolls de la costa mediterrània en major risc enfront del canvi climàtic. Tal és així que, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet públic un projecte integral per a aquest parc natural que està dotat amb 600 milions d'euros i que compta amb el suport del Govern d'Espanya. "Ha arribat l'hora de salvar l'Albufera", ha afirmat Puig respecte a aquesta intervenció vinculada a la sostenibilitat.

El president de la Generalitat ha comparegut aquest matí en el segon Debat de Política General des que començara la legislatura en 2019. Així, ha aprofitat per a anunciar una bateria d'actuacions impulsades per la Generalitat agrupades en diferents blocs com el de sostenibilitat, innovació i digitalització, finançament i infraestructures.

"Aquest projecte suposarà una inversió de 600 milions d'euros per a protegir i recuperar el nostre aiguamoll més emblemàtic", ha dit Puig, qui a més ha aprofitat per a citar a Blasco Ibáñez, qui va definir l'Albufera com "un espill venecià (...) entre una selva quasi verge, que s'estén llegües i llegües". A més, ha qualificat aquest projecte d'"emblemàtic".

D'altra banda, també tindrà lloc una inversió important amb el projecte Corredor Verd 14 K. Això suposarà la creació d'un bosc metropolità que unirà el Parc Natural del Riu Túria amb el Parc Natural de l'Albufera a través d'un espai verd de 14 quilòmetres continu.

"Aquest nou pulmó verd serà consensuat i executat amb els ajuntaments implicats: Quart de Poblet, Mislata, Paterna i València. Entre tots convertirem l'àrea metropolitana de València en un referent europeu d'adaptació al canvi climàtic", ha explicat Puig.

Destacats