Les universitats públiques valencianes impulsaran cursos de formació per a majors de 55 anys

Alguns de les activitats més demandades són la música clàssica, l'anglés, l'àrab i l'italià

Guardar

Aula d'una universitat pública
Aula d'una universitat pública

El Consell impulsarà al llarg de 2022 activitats de formació en les cinc universitats públiques dirigides a persones majors de 55 anys amb la finalitat d'ampliar el coneixement acadèmic a tots els sectors de la població i integrar-los en aquest àmbit.

Josefina Bueno, la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha volgut destacar la importància d'aquesta iniciativa "per a estudiar no s'ha de tindre una edat", ja que cada vegada hi ha més persones d'una certa edat que volen estudiar i aprendre. "Per això, el Consell manté el programa de la seua formació en aquests centres públics valencians, amb aqueixa aposta decidida cada any per arribar cada vegada a major població i acostar el coneixement a la ciutadania", ha defensat Bueno.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno
La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno


Els centres amb aquests cursos ampliaran la seua aposta formativa punt per a persones que no han pogut estudiar una educació superior i que ara poden accedir, com a persones que ja van estudiar anteriorment i volen tornar a fer-ho. Aquestes activitats s'han adequat a les necessitats i peticions d'aquest col·lectiu per a millores les seues capacitats, la seua integració i el seu desenvolupament social. A més, es farà una trobada entre tots els alumnes de diverses generacions per a compartir les seues experiències amb diferents labors socioculturals.

Per a fer això possible, la Generalitat finançarà a cadascuna amb 24.000 euros per a posar en marxa una aquesta oferta formativa.

Els centres valencians que formaran part del projecte fora de la província de València seran la Universitat d'Alacant, la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

En la província de València

La Universitat Politècnica de València ha elaborat un programa formatiu compost per Diplomatura Sènior, Cursos Sènior i Cursos Monogràfics que s'imparteixen en els tres campus de la UPV: Vera, Alcoi i Gandia. Entre els cursos que s'ofereixen es pot trobar realització de conferències i tallers, activitats d'intercanvi d'alumnes sènior amb altres espanyoles o estrangeres o el programa de l'Esport, amb la finalitat d'acostar la pràctica física saludable.

D'altra banda, el programa de la Nau de la Universitat de València ofereix una oferta educativa formada per nou itineraris, dos cicles d'Alts Estudis, cursos monogràfics, conferències, visites i intercanvis acadèmics que es desenvolupen en els campus de Blasco Ibáñez, Tarongers i Burjassot.

Al seu torn, el Centre Internacional de Gandia, de la UV, realitzarà cursos a través d'Unimajors mitjançant un itinerari d'Humanitats i Ciències Socials, amb un total de 600 hores distribuïdes en tres cursos acadèmics de 200 hores cadascun, amb possibilitat de continuar un segon cicle.

Destacats