Escollida la millor tapa de la Comunitat Valenciana

La campanya "Tapas d'Ací" busca promoure la cultura de la tapa valenciana

Guardar

Donut de gamba roja de Dénia, millor tapa valenciana de 2022
Donut de gamba roja de Dénia, millor tapa valenciana de 2022

La Comunitat Valenciana ja té la seua millor tapa. El restaurant La Xerna del mar de Dénia ha aconseguit el primer premi del concurs "Tapas d'Ací", una iniciativa promoguda per a Confederació d'Empresaris d'Hostaleria de la Comunitat Valenciana (Conhostur) amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana-L'Exquisit.

L'objectiu d'aquest concurs, que es desenvolupa en 60 establiments del territori valencià, és el de posar en valor els productes locals i dinamitzar l'oferta gastronòmica en els bars i restaurants de la Comunitat Valenciana, un sector fortament afectat per la pandèmia, promovent la cultura de la tapa valenciana.

La proposta guardonada, confeccionada pel restaurant alacantí, consisteix en un dònut tipus bunyol, farcit de cremós de gamba roja i bledes amb maionesa picant, emulsió de bledes i adobats típics de la comarca de la Marina Alta.

Així, el restaurant La Xerna de la mar visitarà el pròxim 14 de juny Suïssa per a promocionar la gastronomia valenciana a escala internacional juntament amb altres xefs destacats del territori valencià com Kiko Moya (L'Escaleta, dues Estreles Michelín), M. José Martínez (Restaurant Lienzo, una Estrela Michelín), Alejandra Herrador i Emanuel Carlucci (Restaurant Atalaya, una Estrela Michelín), Josep Palomares (Restaurant Xiri, guanyador del Concurs Millor Tapa 2021) i la sommelier Manuela Romeralo.

Un pilar fonamental del turisme

Aquesta iniciativa va començar el passat 5 de maig, quan dos cuiners i cuineres per província, sis en total, van realitzar les seues millors creacions per a alçar-se amb el guardó. El pòdium de guardonats el completa, en segon i tercer lloc, La Carrasca de Culla amb la seua tapa "Che! Quin Xurro", i el restaurant Casa Toni de Paterna amb un homenatge a la seua festa local més reconeguda, la Cordà.

En aquesta edició també han participat José Francisco Gómez, del restaurant Los Infantes d'Alacant; Gemma Gimeno de El Cid de Castelló; i Lucas Ezequiel Maldonado de Ca Miri Resto-Bar de València.

El lliurament de premis, dut a terme hui, ha estat presidit pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui ha destacat que "la tapa és una gran carta de presentació, on s'uneix territori, creativitat, disseny i producte" i ha incidit en què "aquest sector ha de continuar sent un pilar fonamental d'aquest territori turístic".

Destacats