Tràfic desplega el dispositiu de seguretat per al Gran Premi de Motociclisme de la Comunitat Valenciana

Hi haurà diverses rutes d'accés al Circuit Ricardo Tormo i es regularan l'A-3, l'A-7 i l'AP-7

Guardar

Circuit Ricardo Tormo de Xest
Circuit Ricardo Tormo de Xest

El ministeri de l'Interior mitjançant l'organisme competent al trànsit, la Direcció General de Trànsit (DGT), ha anunciat el dispositiu especial de seguretat relatiu a la celebració del Gran Premi de Motociclisme de la Comunitat Valenciana. L'última carrera amb el títol de dues categories en joc, el descompte de les entrades per a l'edició de 2023 i l'absència de restriccions per la COVID-19 presagien una afluència massiva al Circuit Ricardo Tormo de Xest durant tot el cap de setmana. Trànsit ha assenyalat que es vigilaran especialment l'A-3, l'A-7 i l'AP-7 i que hi haurà diferents itineraris d'entrada al circuit.

Mitjans i mesures

L'Agrupació de Trànsit, reforçada amb personal de la Comandància de la Guàrdia Civil, i el Centre de Gestió de Trànsit de Llevant seran les unitats encarregades de vigilar la circulació de les carreteres limítrofes al circuit. Les carreteres més massificades en la celebració del Gran Premi són l'A-3 (Madrid-València), l'A-7 i l'AP-7, des del seu límit amb Tarragona al nord i el d'Alzira al sud. Els agents vigilaran i controlaran també l'accés per les carreteres secundàries per a descongestionar i aconseguir la màxima fluïdesa possible en les entrades i eixides del circuit. El dispositiu comptarà amb 1 dron amb una cambra i 4 helicòpters amb el radar Pegasus.

Les mesures que realitzaran les forces de seguretat seran controls de velocitat, d'alcohol i drogues i labors de vigilància de conductes arriscades, la conducció en grups de motoristes, els avançaments i el manteniment de la distància de separació obligatòria. Amb motiu de garantir la seguretat, Trànsit imposarà restriccions a la circulació de vehicles de més de 7.500 quilos.

Itineraris d'accés

Des de la A-3 hi haurà dos tipus d'entrada: si es ve des de València o des de Madrid-Requena. L'accés des de la capital del Túria serà per l'eixida del quilòmetre 334, el 332 de la CV-378 o pel 327, si existeix embós. Els taxis ho faran per l'eixida del quilòmetre 340 per a enllaçar amb la CV-374 i la CV-383. L'accés des de Madrid-Requena es farà des de l'eixida del quilòmetre 332 per la CV-378, pel 334 o pel 327, si existeix congestió. Els taxis ho faran per l'eixida del quilòmetre 338 per a enllaçar amb la CV-374.

Des de la A-7, si es procedeix del nord (Castelló o Barcelona), es prendrà l'eixida del quilòmetre 335 per a arribar a la A-3 sentit Madrid. Els taxis ho faran per l'eixida del quilòmetre 335 per a enllaçar amb la CV-374 i la CV-383. Si el trànsit procedeix del sud (Alacant, Albacete), caldrà prendre l'eixida del quilòmetre 336 fins a la A-3 sentit Madrid. Els taxis ho faran per l'eixida del quilòmetre 336 per a enllaçar amb la CV-374.

Ruta d'accés segons el tipus d'usuari

La Ruta A serà l'accés principal per a autobusos, vehicles acreditats, motocicletes i turismes. Aquests hauran de prendre l'eixida del quilòmetre 334 de la CV-3845. La Ruta B correspondrà als taxis i residents des de Loriguilla a través de la CV-383 i els taxis des de les 6:00 fins a les 19:00. La Ruta C serà per a autobusos procedents del polígon Castella, turismes, motocicletes i residents. Aquests entraran des del quilòmetre 332 de la A-3, la CV-378 que enllaça amb la CV-3845. La Ruta D serà per a l'accés de turismes i vehicles acreditats i de mercaderies. Aquests hauran d'accedir també per l'eixida 332 de la A-3 connectada amb la CV-378. Finalment, la Ruta E o via d'emergència serà a través de la Universitat Politècnica per a comunicar amb el circuit des del seu costat oest.

Destacats