Sanitat obri nous punts de vacunació sense cita davant l'augment dels contagis

Amb aquesta mesura es facilita a la població que puga completar la pauta de vacunació establida en el calendari

Guardar

Diverses persones, durant el procés de vacunació contra la Covid-19
Diverses persones, durant el procés de vacunació contra la Covid-19

L'increment de contagis experimentat en els últims dies preocupa les autoritats. Són moltes les veus que reclamen la tornada immediata de la mascareta en interiors i en aglomeracions de manera obligatòria davant l'augment de la pressió hospitalària que està provocant l'arribada de les noves subvariants de la COVID-19 en la Comunitat Valenciana.

De fet, la xifra d'hospitalitzats entre juliol de 2021 i juliol de 2022 s'ha multiplicat per sis, passant de 150 a quasi 1.000 persones ingressades per COVID-19.

L'última actualització de dades, del passat divendres 1 de juliol, reflectia una pujada pràcticament del doble de positius respecte al divendres anterior, passant de 4.812 notificats a les 8.789 persones contagiades.

Davant aquest escenari, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha decidit reforçar i impulsar la vacunació amb la instal·lació de punts de vacunació sense cita prèvia distribuïts per tota la Comunitat Valenciana.

La mesura té la finalitat de facilitar que totes aquelles persones que estan pendents de rebre alguna dosi de la vacuna Covid-19, bé perquè han passat la malaltia o per qualsevol altre motiu, puguen acostar-se a qualsevol dels punts de vacunació per a rebre-la sense necessitat de cita prèvia, agilitant el procés perquè tota la població puga comptar amb la pauta completa segons els criteris establits en el calendari de vacunació.

Un niño espera para recibir la vacuna contra la Covid 19
Un xiquet, durant la campanya de vacunació contra la Covid-19

On em puc vacunar sense cita aquesta setmana?

A la província de València s'obrin aquesta setmana el centre de salut d'Ador (de dilluns a divendres, de 13.30 hores a 15.00 hores) i el centre de salut de Corea, a Gandia (de dilluns a divendres, de 12.30 hores a 14.30 hores). A més, l'Hospital la Malva-rosa romandrà obert des de demà dia 5 de juliol de dilluns a divendres (de 16.00 hores a 20.30 hores).

Durant el mes de juliol també hi ha jornades de vacunació sense cita en el centre de salut de Llíria (dilluns, de 13.00 a 15.00 hores), centre de salut de Paterna El Clot (dilluns, sols adults, i dijous, vacuna pediàtrica, d'11.00 a 13.00 hores), centre de salut de Burjassot II (dimarts, de 10.00 a 12.30 hores), centre de salut de Bétera (dimecres, de 15.30 hores a 19.30 hores) i centre de salut de Godella (dimecres, de 15.30 a 19.30 hores).

A més, es vacunarà sense cita en el centre de salut de la Pobla de Vallbona (dimecres, de 15.30 hores a 19.30 hores), a l'Escola de Persones Adultes de l'Eliana (dijous, de 15.00 a 17.00 hores), al centre de salut de Benimàmet (dijous, de 12.30 hores a 15.00 hores), al centre de salut de Benaguasil (divendres, de 12.00 a 14.00 hores) i al centre de salut de Montcada (divendres, de 12.30 a 14.00 hores).

Així mateix, aquesta setmana roman obert el punt de vacunació instal·lat en el Pati dels Tarongers, annex a l'Hospital General Universitari de Castelló (el dimarts 5 de juliol, de 16.00 a 21.00 hores) i el punt de vacunació de El Escorratel, a Oriola (el dimecres 6 de juliol, de 15.00 a 20.00 hores).

En el Centre d'Especialitats de Benidorm, pertanyent al Departament de la Marina Baixa, s'obri en setmanes alternes un punt sense cita de 16h a 20h, i a l'Hospital Universitari de Torrevella hi ha previstes noves jornades de vacunació sense cita la setmana de l'11 de juliol.

Un adolescente recibe la vacuna contra la Covid-19
Un adolescent, a la vacunació contra la Covid-19

Vacunació amb cita

Aquests punts sense cita se sumen a la vacunació amb cita que es continua desenvolupant en tots els departaments de salut. En aquest cas, l'administració de la vacuna es realitza en els corresponents centres de salut o en punts habilitats expressament, com l'Hospital General Universitari Dr. Balmis (Alacant), on es vacuna amb cita de dilluns a divendres.

Les persones que tinguen dosis pendents per a completar la pauta de vacunació poden demanar cita en el seu centre de salut o bé consultar les xarxes dels departaments de salut per a conéixer els punts sense cita habilitats a cada moment.

Destacats