L'augment dels contagis podria suposar la tornada de la mascareta en interiors

Puig aconsella l'ús de la mascareta en aglomeracions i espais en els quals no hi haja ventilació

Guardar

Persones amb mascareta en una platja de València
Persones amb mascareta en una platja de València

L'arribada de les noves subvariants de la COVID-19 està disparant els contagis en la Comunitat Valenciana. L'última actualització de dades, del passat divendres 1 de juliol, reflectia una pujada pràcticament del doble de positius respecte al divendres anterior, passant de 4.812 notificats a les 8.789 persones contagiades.

De fet, la xifra d'hospitalitzats entre juliol de 2021 i juliol de 2022 s'ha multiplicat per sis, passant de 150 a quasi 1.000 persones ingressades per COVID-19.

Una tendència que es preveu que es continue incrementant durant els pròxims dies, ja que ens trobem davant una mutació més contagiosa del virus i amb l'arribada de l'estiu i de les vacances s'incrementen les interaccions socials.

Davant aquest escenari de preocupació són moltes les veus que reclamen ja la tornada de la mascareta en interiors de manera obligatòria. Aquest fet no es planteja, de moment, en la Comunitat Valenciana, però el seu màxim dirigent, Ximo Puig, sí que es mostra alerta davant l'avanç de la setena ona.

En aquest sentit, el cap del Consell es mostra "preocupat" davant l'augment de contagis i hospitalitzacions registrat en les últimes setmanes, per la qual cosa ha fet una crida a la ciutadania per a "tornar a ser més prudents", aconsellant l'ús de la mascareta en aglomeracions i espais en els quals no hi haja ventilació.

Puig ha instat a "ser conscients" que, a pesar que "estem superant" la pandèmia i que hi ha "moltes menys persones en les UCI", la pressió hospitalària "està augmentant".

Per part seua, des del Col·legi d'Infermeria de València (COENV), la seua presidenta Laura Almudéver ha demanat hui que es torne a usar la mascareta en els espais tancats, on hi haja gran afluència de públic i siga impossible mantenir la distància de seguretat.

Es tracta d'un suggeriment que va "dirigit a les persones majors, però també als més vulnerables", afirma Almudéver, qui recorda que la pressió assistencial en els centres hospitalaris de la Comunitat Valenciana "és exponencialment major ara que just fa un any".

Arxivat a:

Destacats