Puig, "preocupat" davant l'augment de casos i hospitalitzacions: "Hem de tornar a ser més prudents"

Guardar

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha mostrat "preocupat" davant l'augment de contagis i hospitalitzacions per coronavirus detectat en les últimes setmanes, per la qual cosa ha fet una crida a la ciutadania per a "tornar a ser més prudents" i ha aconsellat l'ús de la mascareta en aglomeracions i espais en els quals no hi haja ventilació.

En declaracions als mitjans aquest dissabte a Quart de Poblet (València), on ha participat en l'acte del Centenari de l'Agrupació Socialista Local, Puig ha instat a "ser conscients" que, a pesar que "estem superant" la pandèmia i que hi ha "moltes menys persones en les UCI", la pressió hospitalària "està augmentant".

Per això, ha apel·lat a la "màxima prudència" i a la "corresponsabilitat fonamental" perquè, ha insistit, la pandèmia "no ha passat". "Hem de fer una reflexió", ha expressat, al mateix temps que ha apostat per abordar "amb les màximes garanties" l'estiu, un temps "d'alegria i de retrobament" i en què, a més, és "moment de descans merescut per als professionals" sanitaris.

Puig, encara que ha reconegut que les xifres de contagis i hospitalitzacions van "en augment", ha remarcat que estan "molt lluny de les dades d'altres ones i la situació als hospitals és molt diferent". No obstant això, ha apuntat que, lògicament, "a mesura que augmenten els contagis, augmenten les hospitalitzacions i l'ocupació de les UCI".

"Estem, sens dubte, preocupats, i el conseller de Sanitat --Miguel Mínguez-- ha fet un crit d'atenció en les últimes hores i dies", ha assenyalat.

Arxivat a:

Destacats