Sanitat ha administrat més de 12,6 milions de dosis de la vacuna enfront del coronavirus a la Comunitat Valenciana

Quasi 9 de cada 10 persones (més de 4,5 milions de persones) té la pauta completa a la Comunitat Valenciana

Guardar

Vacunació de coronavirus en la Comunitat Valenciana
Vacunació de coronavirus en la Comunitat Valenciana

Un total de 4.543.523 persones tenen la pauta completa de vacunació contra la Covid en la Comunitat Valenciana, on s'han inoculat un total de 12,6 milions dosis des que el 27 de desembre de 2020 començara ací la campanya de vacunació contra el coronavirus.

Per províncies, les persones amb pauta completa són 1.662.138 d'Alacant, 533.676 de Castelló i les 2.347.708 restants corresponen a la província de València. En termes relatius, aquestes dades es tradueixen en el fet que quasi 9 de cada 10 persones (el 87% exactament) té la pauta completa de vacunació contra el coronavirus en la Comunitat Valenciana.

Per a aconseguir aqueix nivell de cobertura vacunal, s'han administrat 12.615.102 dosi de la vacuna: 4.629.606 a la província d'Alacant, 1.476.849 a Castelló i altres 6.508.647 a València.

Respecte als col·lectius immunitzats, més de la meitat de les persones de 60 o més anys d'edat ha rebut dosi de record en la Comunitat Valenciana: 513.400 a la província d'Alacant, 155.563 a Castelló i 685.408 a la província de València.

Les xifres són encara més elevades entre els residents dels centres de majors i sociosanitaris, entorns amb les cobertures més altes de tots els grups d'edat, un 93,24%.

De fet, tots els grups d'edat de persones adultes porten posades, de mitjana, més de dues dosis de la vacuna anticovid. Aqueixa mitjana augmenta a mesura que ho fa l'edat de les persones a vacunar. Així en el grup de 65 a 80 anys hi ha una mitjana de 3,48 vacunes posades; i en el de majors de 80, la mitjana puja a 3,65.

Aquesta cobertura vacunal és el resultat de l'esforç realitzat pel personal sanitari, tant en Atenció Primària com en Hospitalària, on un any més s'estan simultaniejant la campanya d'immunització contra la Covid i la vacunació contra la grip. En aquest sentit, per posar un exemple, la setmana del 28 de juny al 4 de juliol de 2021 es va administrar quasi mig milió de dosi de la vacuna contra la covid i, en aquest 2022, del 17 al 23 de gener es van inocular quasi 311.000.

Més llocs on rebre la vacuna

El focus es posa ara en la segona dosi de reforç, sense deixar d'oferir noves oportunitats de vacunació als qui, per qualsevol motiu, encara no han iniciat el procés o estiguen pendents de rebre alguna dosi.

Per a tots ells, Sanitat obri aquest Nadal punts de vacunació sense cita en els quals s'inocularan vacunes. No obstant això, els qui no puguen desplaçar-se a aqueixos punts de vacunació sense cita tenen l'opció de contactar amb el seu centre de salut per a concertar dia i hora per a vacunar-se contra la covid i, si tenen la indicació, també contra la grip.

La vacuna antigripal està indicada per a les persones majors de 65 anys, dones embarassades o que acaben de donar a llum i els qui tenen risc de patir complicacions perquè pateixen patologies de base, així com personal sanitari i sociosanitari i els qui viuen en centres de majors o de diversitat funcional.

Per part seua, la vacunació contra la Covid s'ha obert ja a totes les persones majors d'edat que la demanen (han de contactar amb el seu centre de salut per a rebre-la).

Destacats