Pilar Bernabé: "Amb els fons europeus, és imprescindible el desviament del barranc de la Saleta"

La delegada del Govern ha assegurat a Aldaia que "hi ha solució, hi ha projecte i hi ha capacitat econòmica per a poder afrontar el que és una prioritat"

Guardar

Barranc de La Saleta, a Aldaia
Barranc de La Saleta, a Aldaia

Posar fi al problema que pateix la localitat d'Aldaia amb el barranc de la Saleta quan es produeixen inundacions. Eixe és un dels objectius que, tal com ha declarat la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, "amb els fons europeus, és imprescindible el desviament del barranc de La Saleta".

"Des de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que és qui ha de portar l'obra avant, s'està treballant amb tècnics de Conselleria per a atallar possibles dubtes i començar al més prompte possible", ha comentat Bernabé hui en una visita a Aldaia després de ser preguntada pel projecte de desviament del barranc de La Saleta per a evitar greus inundacions i situacions de perill en la població.

"Hi ha solució, hi ha projecte i hi ha el més important que és la capacitat econòmica per a poder afrontar-ho, i en aquests moments amb els fons europeus tenim la possibilitat de posar-ho en marxa", ha reiterat.

En aqueixa mateixa línia, Bernabé assegura que des de la Delegació del Govern d'Espanya, "és imprescindible i necessari que les administracions treballem de manera conjunta per a tirar avant en un projecte que és vital, però especialment imprescindible començar-lo ja perquè hem de gastar aqueixos diners que tenim assignats per a aquest projecte".

En la seua visita institucional al consistori, i després de signar en el llibre d'honor, la delegada s'ha mostrat "convençuda perquè també des de la Conselleria s'han posat a treballar per a deixar possibles inconveniències que s'havien trobat inicialment. Estem tots d'acord que això és una prioritat. Cada vegada estem en una situació climatològica on som més vulnerables i, per tant, hem de dotar-nos de les millors infraestructures per a protegir d'esdeveniments que vinguen causats pel canvi climàtic, que és imparable".

Finalment, Bernabé ha incidit en el fet que cal utilitzar aqueixos diners que està a disposició per a posar en marxa l'obra "al més prompte possible".

Després de l'últim temporal que va assotar la zona el passat 21 de novembre, van ser molts els veïns que van exigir el desviament d'aquest barranc després de les inundacions, que van provocar nombrosos desperfectes després que les pluges deixaren més de 200 litres per metre quadrat en qüestió de poques hores.

Arxivat a:

Destacats