El perill dels incendis forestals activa l'alerta de risc extrem a la Comunitat Valenciana

La Comunitat manté activada l'alerta extrema per risc d'incendis forestals després de continuar actiu l'incendi de Villanueva de Viver

Guardar

 Imatge d'alguns integrants de l'equip de bombers que traspassa la xifra dels 500 professionals
Imatge d'alguns integrants de l'equip de bombers que traspassa la xifra dels 500 professionals

L'incendi forestal declarat a Villanueva de Viver, entre Castelló i Terol, continua causant estralls. Un incendi, considerat com el primer gran de la temporada, que ja ha arrasat més de 4000 hectàrees i obligat a evacuar a més de 1700 persones.

De fet, aquesta situació ha provocat que la Comunitat Valenciana es trobe en risc extrem per risc d'incendis forestals, tal com ha avançat aquest dimarts el '112 Comunitat Valenciana'. En aquesta línia, comenten que la perillositat que l'incendi es puga estendre i agafar amb més força als voltants suposa que quede totalment prohibit encendre qualsevol tipus de foc, encara que estiga autoritzat pel Pla Local de Cremes.

Per exemple, tenim el cas recent de l'incendi de Picassent. I és que dissabte passat 25 de març, en la localitat valenciana de l'Horta Sud, es va produir un incendi forestal que ja va obligar a activar la situació 1 del Pla Especial Enfront del Risc d'Incendis Forestals (PEIF) per la seua proximitat a béns no forestals i la seua possible incidència. En aquest sentit, el foc va provocar que s'haguera de desallotjar de manera preventiva a diversos xalets pròxims a la zona, especialment els situats en la zona de la Creu del Pla de l'Aljub. El foc havia sigut declarat com a incendi de vegetació, però més tard es reclassificà com a incendi forestal, ja que implicava terreny forestal, segons va constatar el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat en les seues mateixes xarxes socials.

Imagen del equipo de bomberos trabajando en la zona afectada de Villanueva de Viver
Imatge de l'equip de bombers treballant en l'incendi forestal de Villanueva de Viver

Cal recordar que la meteorologia juga un paper clau a l'hora de poder treballar en la contenció del mateix incendi. Així, durant el dia de hui predominarà el cel poc nuvolós o buidat amb alguns intervals de núvols baixos matinals en el litoral. En aquesta línia, també hi haurà vent variable fluix que tendirà a partir del migdia a est i sud-est amb intervals de moderat a la vesprada en el litoral.

Les temperatures mínimes continuaren en lleuger descens, igual que les màximes, que continuaran baixant, excepte en el nord de Castelló i les zones interiors de València. Segons Aemet, la temperatura seran d'una mínima de 10 °C i una màxima de 20 °C en la ciutat d'Alacant; la de Castelló, de 7 i 19; i la de València, de 9 i 20 °C.

En definitiva, s'espera que amb aquesta alerta extrema per risc d'incendis forestals i les prohibicions que comporta la situació millore. De la mateixa manera, el treball dels dispositius oficials de bombers i professionals se centrarà en l'extinció d'un incendi en el qual cal destacar que durant aquesta nit no ha registrat cap incidència ressenyable, ja que la metereologia ha sigut favorable al fet que es puguen executar les maniobres pertinents dels operatius terrestres.

Arxivat a:

Destacats