El nou hospital Arnau de Vilanova se situarà a Paterna i serà tres vegades més gran que l'actual

La Generalitat Valenciana invertirà més de 208 milions d'euros en un centre que incorporarà més serveis i l'última tecnologia sanitària

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig, presenta el nou hospital Arnau de Vilanova
El president de la Generalitat, Ximo Puig, presenta el nou hospital Arnau de Vilanova

El nou hospital Arnau de Vilanova se situarà a Paterna i serà tres vegades més gran que l'actual. La Generalitat Valenciana, gràcies a una inversió total de 208,5 milions d'euros, té previst construir un nou centre hospitalari, que substituirà el que actualment està en ús, que estarà dotat amb més serveis i l'última tecnologia sanitària.

Concretament, el centre serà tres vegades més gran, tindrà un 50% més de llits, un 33% més de quiròfans, el doble de consultes externes, tres vegades més places d'hospital de dia i 1.266 places d'aparcament, enfront de les a penes 100 que compta l'actual hospital.

Una infraestructura d'última generació i adaptada als criteris de màxima sostenibilitat energètica que atendrà una població potencial de 340.000 habitants assignada al departament de salut Arnau de Vilanova-Llíria. Un potent hospital de referència, dotat de més serveis i de major capacitat d'hospitalització i assistencial, de manera que responga a les necessitats reals actuals.

El nou Arnau de Vilanova, en xifres

El nou hospital Arnau de Vilanova disposarà de fins a 420 llits d'hospitalització, de les quals 320 estaran en habitacions individuals, enfront dels 284 llits que hi ha actualment a l'hospital Arnau.

A més, es potenciarà l'activitat quirúrgica en augmentar el nombre de quiròfans a 16 enfront dels 12 actuals, així com la cirurgia major ambulatòria, que comptarà amb 25 llocs en lloc dels 17 que disposa en aquests moments. Les dimensions del nou hospital permetran albergar el doble de consultes externes, en total 120 consultes enfront de les 60 actuals, per la qual cosa podrà disposar d'un major nombre d'especialitats i oferir una millor atenció sanitària a la ciutadania. A més, augmenten les places d'Hospital de Dia de 22 llocs actuals a 60.

Per a facilitar l'accés i els desplaçaments es construirà un aparcament que comptarà amb 1.266 places augmentant la seua capacitat enfront de l'actual, que disposa de 100 places.

El president Ximo Puig, ante la maqueta del nuevo hospital Arnau de Vilanova
El president Ximo Puig, davant la maqueta del nou hospital Arnau de Vilanova

Es construirà a Paterna

El nou Arnau de Vilanova se situarà al carrer Col·legi Jaume I El Conqueridor de Paterna, en la corona metropolitana de València al costat de la CV-31 i la CV-365, una ubicació de fàcil accés i ben comunicada.

A més, la nova infraestructura s'alçarà en una parcel·la de 50.409 metres quadrats, la qual cosa suposa tres vegades més extensa que el solar en el qual es troba l'hospital actual, 17.457 metres quadrats. D'aquesta manera, la superfície construïda de l'edifici serà més àmplia i passarà dels 35.559 metres quadrats actuals a un total de 111.675 metres quadrats.

L'actual hospital Arnau de Vilanova, inaugurat en 1968, ha patit diferents ampliacions. No obstant això, a penes té capacitat de créixer o ampliar la seua superfície a causa de la zona metropolitana en la qual es troba.

A més, la població d'aquest departament de salut ha experimentat un creixement de 70.000 habitants en els últims 20 anys, principalment en les zones de Paterna, L'Eliana, San Antonio de Benagéber, Godella i Bétera. En concret, Paterna és la zona de salut més poblada, d'aquí ve que albergue la nova infraestructura sanitària.

En aquest sentit, el municipi de Paterna compta amb solars extensos per a acollir una infraestructura de grans dimensions, i les vies de comunicació són ràpides per a facilitar el desplaçament de professionals i pacients, i es troben ben connectades amb els principals nuclis urbans de població del departament.

Què passarà amb l'actual Hospital Arnau de Vilanova?

Una vegada es construïsca el nou hospital, l'actual Hospital Arnau oferirà assistència sanitària com a Hospital d'Atenció a Crònics i Llarga Estada (HACLE) dotat de 250 habitacions individuals.

D'aquesta manera, podrà atendre les necessitats assistencials de la població que, a causa d'un augment de l'esperança de vida i envelliment de la població, requereix cada vegada una major atenció a patologies cròniques.

La finalitat és ampliar l'oferta assistencial per a pacients crònics, amb més infraestructures sanitàries i poder comptar amb un major nombre de llits d'hospitalització per a poder oferir a aquests pacients, donat el seu grau de vulnerabilitat, una atenció pública digna, de qualitat i equitativa.

Per a això, l'objectiu és que a València estiguen en funcionament cinc HACLES, dels quals dos d'ells estan actualment funcionant, que són Pare Jofre i Doctor Moliner. A més, altres dos centres estan en projecció: l'hospital Militar Quart de Poblet i l'Espai Sanitari Campanar Ernest Lluch, que juntament amb l'Arnau cobriran la demanda assistencial a pacients amb patologies cròniques.

Arxivat a:

Destacats