"No s'ha presentat un pla seriós i profund, que és el que necessita la Rodalia de València"

Indignats amb Renfe i Usuàries del Tren Valencià asseguren estar "decebuts" amb el pla de xoc presentat per la ministra

Guardar

Un gran nombre de passatgers ix d'un tren de Renfe
Un gran nombre de passatgers ix d'un tren de Renfe

"Estem exactament igual. No es millora el problema de fons existent". Amb aquestes paraules mostren la seua decepció pel pla de xoc per a millorar el servei de Rodalia en la Comunitat Valenciana els col·lectius d'Indignats amb Renfe i Usuàries del Tren Valencià.

"Hi ha un problema molt greu de falta de personal, no sols de maquinistes sinó de manteniment, interventors... un muntó de llocs ferroviaris que s'han deixat de cobrir en els últims anys. El pla de xoc presentat per la ministra no resoldrà la problemàtica", afirmen des d'aquests col·lectius.

I és que eixa falta d'ocupacions són les que estan provocant les cancel·lacions constants, els retards i una falta del manteniment adequat dels trens i les instal·lacions. "No s'ha presentat un pla seriós i profund com és el que necessiten la Rodalia de València, que, a més, porten massa temps sense una bona inversió", consideren.

Referent a la promesa de la ministra de la recuperació del 100% de les freqüències a partir de juny, els col·lectius d'usuaris i usuàries es mostren desconfiats: "No sabem com ho farà si no es reforça la plantilla de conductors. Ho veiem complicat. Si tornem al 100% dels horaris al juny i sense cap cancel·lació l'aplaudirem", incidint en què "aquesta problemàtica no es pot resoldre amb un pla superficial, posant a 65 persones a treballar per a informar quan no era eixa la necessitat que requereix el servei. Estem decebuts".

Ximo Puig i Raquel Sánchez, després de la reunió
Ximo Puig i Raquel Sánchez, després de la reunió

11 milions d'usuaris menys en 10 anys

Tal com recorden des d'Indignats amb Renfe i Usuàries del Tren Valencià han sigut 11 milions d'usuaris i usuàries els que el servei de Rodalia ha perdut en els últims 10 anys "amb el mateix sistema de gestió i els mateixos gestors" pel que denuncien "que no s'haja assumit cap responsabilitat ni s'haja demanat explicacions ni al Ministeri, ni a Renfe, ni a Adif sobre aquesta situació. Ens sembla gravíssim". "Uns gestors que perden 11 milions d'usuaris en 10 anys no ens donen cap confiança que vagen a gestionar ara aquest pla. Això no ha ocorregut en cap línia del món".

Per això, els i les milers de persones que pateixen dia rere dia els problemes de la Rodalia en la Comunitat Valenciana mostren la seua desesperació. "No estem defensant un mitjà de transport qualsevol, estem defensant un dels millors transports que existeixen ara com ara, per la seua eficiència i seguretat, un mitjà de transport pel qual tota Europa està per a fer front a la reducció de CO₂". Malgrat aquesta deficient gestió, aquests col·lectius avisen que continuaran "lluitant per un servei essencial per a molts valencians i valencianes".

Decepció, també, en Compromís i Ciutadans

Ciutadans ha criticat la "presa de pèl" de la ministra de Transports mentre que des de Compromís han demanat "que no hi haja cancel·lacions en Rodalia, no que s'informe millor d'elles".

"Si la ministra vol vindre a riure's dels valencians, que es quede a casa", ha afirmat en un comunicat la portaveu adjunta de Cs en Les Corts Mamen Peris. La representant de Cs assegura que les mesures anunciades per Sánchez un "pegat" i critica la seua "mentida" en la rebaixa de preus promesa. Per contra, exigeix més inversió destinada a augmentar les freqüències de pas dels trens i la plantilla de treballadors.

Per part seua, la nova síndica de Compromís, Papi Robles, ha retret a la ministra de Transports, Raquel Sánchez, que vinguera aquest dimecres "en AVE des de Madrid només per a anunciar que reorganitzaran maquinistes als trens de Rodalia", quan el que fa falta al seu judici és contractar més conductors i que les inversions previstes s'executen de veritat. "Es podria haver estalviat el viatge", ha criticat.

Des de Madrid, el portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha afirmat que les mesures anunciades "no van ser cap sorpresa, ja que esperàvem res i res va anunciar" mentre que el portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha admés que l'anunci li provoca "desconfiança" i ha dit que "no entén com es volen recuperar totes aquestes línies sense anunciar la contractació de més maquinistes, que és el gran motiu de les cancel·lacions".

Estació del Nord durant la vaga de Renfe a setembre de 2021
Estació del Nord durant la vaga de Renfe a setembre de 2021

Recuperació progressiva de les freqüències

En la trobada entre Sánchez i Puig es va anunciar que els abonaments de Rodalia en el nucli de València rebaixaran el seu preu un 35% aquest trimestre, que les freqüències prepandèmia es recuperaran de manera progressiva fins a juny i que el 90% dels viatges afectats per l'incendi després del robatori de coure en el centre de transformació de Massalfassar tornaran abans de fi de mes.

La ministra també va avançar la posada en marxa d'una reunió de seguiment setmanal de la Rodalia al costat de la Generalitat, la contractació de 65 informadors, avisos en ràdios locals i Twitter, autobusos complementaris i, "de manera urgent", un pla de millora de les estacions. Tot això després de demanar disculpes per la situació del servei i realitzar un "profund diagnòstic".

Arxivat a: