El Ministeri es compromet a recuperar el 100% de les freqüències de Rodalia a partir de juny

La ministra Raquel Sánchez anuncia una rebaixa de les tarifes del 35% en els abonaments durant el primer trimestre i un pla de millores de trens i instal·lacions

Guardar

Dos viatgers esperen al tren en una estació de Rodalia de Renfe
Dos viatgers esperen al tren en una estació de Rodalia de Renfe

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, s'ha reunit amb el president Ximo Puig per a presentar a la Generalitat el pla de xoc amb el qual resoldre els greus problemes que està registrant el servei de Rodalia, un servei que entre 2006 i 2019 ha perdut el 36% de passatgers.

Raquel Sánchez ha anunciat una sèrie de mesures "de caràcter urgent" per a la "normalització del servei de rodalia, mirant al futur per a més prompte que tard tinguem uns serveis dignes i de la màxima qualitat".

Així, la titular del ministeri de Transport s'ha compromés a recuperar, de manera progressiva, tots els serveis del nucli de Rodalia fins a aconseguir els serveis 100% prepandèmia el mes de juny.

A més, s'implantarà, en els dos primers mesos de l'any, un sistema de millora d'informació amb reforç de personal, en les xarxes socials i realitzant campanyes en mitjans d'informació com a ràdios locals.

D'altra banda, s'impulsarà un servei d'autobusos complementaris al servei de tren amb l'objectiu de garantir desplaçaments, sobretot en hores punta, seguirà el servei de devolució exprés i s'establirà una rebaixa del 35% en les tarifes durant el primer trimestre de l'any, que s'aplicarà als diferents abonaments i beneficiarà a 30.000 usuaris.

Sánchez també ha anunciat un pla de millora dels trens i instal·lacions, així com l'establiment de la iniciativa "Centinela Cercanías" per a fer un seguiment detallat de la implementació d'aquestes mesures, del funcionament dels serveis i de la capacitat de resposta.

Finalment, la ministra també ha informat que a la fi de gener es recuperarà el 90% de les freqüències afectades per l'incendi de Massalfassar.

Una trobada "d'extraordinària importància"

Reunió entre el Ministeri de Transport, la Generalitat Valenciana i la Conselleria de Territori, Obres Públiques i Mobilitat
Reunió entre el Ministeri de Transport, la Generalitat Valenciana i la Conselleria de Territori, Obres Públiques i Mobilitat

El president Ximo Puig ha definit la trobada com "d'extraordinària importància" per a la Generalitat Valenciana i que demostra que juntament amb el Ministeri "estem profundament preocupats pel servei de Rodalia".

Per part seua, la ministra ha demanat "disculpes" als "milers i milers d'usuaris i usuàries que hui dia no tenen garantit a un correcte funcionament d'un servei de mobilitat de les seues necessitats quotidianes" i ha reiterat que l'objectiu del Govern central és "recuperar la confiança en el funcionament del servei i revertir una situació motivada per la falta d'acció i inversions en anteriors legislatures que han incrementat les incidències".

Arxivat a:

Destacats