Un robatori provoca un incendi en l'estació de Massalfassar i origina nombrosos retards ferroviaris

Guardar

Tren de Rodalia
Tren de Rodalia

Un robatori de mil metres de cable de coure ha provocat un incendi en l'estació Massalfassar i ha generat retards i nombroses afectacions ferroviàries.

Segons han informat Europa Press fonts d'Adif, l'incident s'ha registrat aquesta nit, al voltant de les 00.30 hores, quan s'ha detectat un incendi en un edifici tècnic en l'estació de Massalfassar.

Pel que sembla, el foc ha sigut ocasionat a conseqüència del robatori d'un quilòmetre de cable que formava part del sistema d'electrificació, han concretat les mateixes fonts.

Com a conseqüència, l'incendi ha destrossat completament l'edifici en el qual s'allotjaven els sistemes informàtics que gestionaven tot el trànsit de trens entre Puçol i Alboraia --al mig se situa Massalfassar--.

A més, el foc ha deixat inutilitzats els sistemes de senyalització i comunicacions i les instal·lacions de seguretat en aqueix tram concret, ja que ha quedat tot destrossat.

AFECTACIONS I RETARDS

A conseqüència de l'incident, s'han registrat diverses afectacions i retards de trens de Rodalia en les línies C5 --entre València i Caudiel-- i C6 --València i Castelló--, i als trens de mitjana i llarga distància, han informat des de Renfe a Europa Press.

En concret, en la línia C6 s'ha reduït l'oferta d'enllaç entre València i Castelló i s'ha establit una freqüència d'un tren cada hora per sentit entre totes dues ciutats --anteriorment viatjaven tres en aqueix mateix període de temps--.

A més, la línia C5 està registrant retards i respecte als serveis de llarga distància, l'Euromed i l'Intercity, que uneixen València i Barcelona, hi ha retards mitjans de 40 minuts.

En l'alta velocitat --AVE entre Madrid i Castelló--, en la qual habitualment viatjaven dos trens per sentit, s'ha establit un pla alternatiu per carretera entre València i Castelló i viceversa.

Fins al lloc dels fets s'han desplaçat equips de manteniment d'Adif i nombrosos efectius de bombers que han aconseguit sufocar les crides a primera hora d'aquest dimarts.

Els tècnics valoraran els danys ocasionats i treballaran en la reposició dels sistemes per a restablir el trànsit amb la major celeritat possible, encara que no hi ha una previsió concreta encara.

Per part seua, la Guàrdia Civil ha obert una investigació per a esclarir els fets i trobar al responsable del robatori, han informat Europa Press fonts de l'Institut Armat. De moment no hi ha cap detingut.

Destacats