Metrovalencia redueix a partir d'aquest dimecres les seues tarifes

Les tarifes de Metrovalencia seran un 50% més barates fins a la fi del mes de juliol

Guardar

 Línia 10 de Metrovalencia
Línia 10 de Metrovalencia

Metrovalencia reduirà les seues tarifes un 50% a partir d'aquest dimecres 1 de febrer. Una iniciativa que afectarà els abonaments i títols multiviatge d'aquesta xarxa de transport públic i que estarà en vigor durant sis mesos, fins al 31 de juliol de 2023.

Aquesta mesura dona resposta a l'increment del cost de l'energia a causa de la invasió d'Ucraïna, que està afectant de manera significativa a la renda de les llars, especialment a les més vulnerables, la qual cosa fa necessari donar continuïtat a les mesures adoptades per a incentivar l'ús del transport públic i en concret a les reduccions temporals aplicades al transport terrestre que el Consell va posar en marxa en 2022.

En aquest sentit, aquesta reducció de preus se suma a unes altres ja vigents, com la pròrroga del transport públic gratuït per a joves de 30 anys fins al 31 de juliol, o la gratuïtat dels abonaments de Rodalia, Rodalies i Mitjana distància de Renfe durant tot l'any 2023.

Un grup de joves esperen en una parada de tramvia de Metrovalencia
Un grup de joves esperen en una parada de tramvia de Metrovalencia

Incentivar el paper del transport públic

El decret llei que estableix el descompte del 50% en tots els abonaments de transport i títols multiviatge en els serveis de transport públic col·lectiu terrestre per carretera competència de la Generalitat era aprovat divendres passat pel Ple del Consell.

Per a l'adopció d'aquesta mesura, des de la Generalitat s'ha tingut en compte que la duració de la guerra a Ucraïna i la persistència de les pressions a l'alça sobre els preus dels aliments, les matèries primeres i els béns intermedis continuen afectant de manera particular a la renda de les llars, especialment als més vulnerables.

Davant aquesta situació, el Consell, a través de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, considera necessari continuar incentivant el paper del transport públic com una de les mesures més importants per a afrontar l'escenari actual d'alts preus de l'energia, que afecta molt especialment a la mobilitat quotidiana de la ciutadania, i continuar fomentant el canvi a un mitjà de transport més segur, fiable, còmode, econòmic i sostenible que el vehicle particular.

Tren de Metrovalencia
Tren de Metrovalencia

Preus dels títols SUMA i Metrovalencia

La reducció del 50% s'aplicarà, d'una banda, als títols de transport SUMA, que integren per primera vegada, en una sola targeta i amb el mateix preu, el transport públic de l'àrea metropolitana de València dels serveis de Metrovalencia, MetroBus, EMT i Renfe-Rodalia.

Amb aquesta nova rebaixa els títols SUMA 10 redueixen el seu cost inicial de 8 a 4 euros per a una zona; de 12 a 6 euros en dues zones; i de tres zones de 20 a 10 euros. Per part seua, SUMA mensual passa a costar 14,85 euros per a una zona i 22,5 euros per a tres.

D'altra banda, la reducció del 50% també s'aplicarà en tots els títols TuiN i abonaments temporals. En els títols TuiN s'aplicarà directament el descompte del 50% sobre import carregat i addicional a la resta de reduccions que corresponguen, per a imports abonats a partir dels 5 euros de recàrrega mínima establida.

El descompte addicional s'afegirà a les reduccions existents per a Tuin Jove, Família Acollidora i Família Nombrosa General i Especial.

Els títols mensuals Gent Major i Mobilitat per a tres zones passaran a costar 4,85 euros. En el cas del títol Mobilitat Anual s'ha previst reintegrar els imports corresponents per períodes quinzenals, coincidents amb el període bonificat, tant en targetes adquirides com de targetes en ús.

Queda exclòs d'aquesta mesura el bitllet senzill i el d'anada i tornada.

Destacats