Metrovalencia anuncia la data en la qual reduirà un 50% les seues tarifes

La Generalitat se suma al paquet anticrisi anunciat pel Govern en el transport autonòmic

Guardar

Interior d'un vagó de Metrovalencia
Interior d'un vagó de Metrovalencia

Ja hi ha data per a la reducció de preus de les tarifes de Metrovalencia. Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha anunciat en el matí de hui quan s'aplicarà el 50% en tots els abonaments i títols multiviatge, dins de la mesura anunciada el passat 28 de desembre en la qual el govern autonòmic se sumarà al "paquet anticrisi" impulsat per l'Estat.

Concretament, la proposta comprén el finançament del 30% de descompte per a transports urbans i interurbans en aquelles comunitats autònomes i administracions locals que apliquen un 20% addicional, fins a arribar a un descompte total del 50%.

En aquest sentit, en l'actualitat ja s'aplica el 30% de descompte que ja va oferir l'Estat en un primer decret i que, al seu torn, es va sumar a les mesures de reducció tarifària que des del Consell ja s'havien aplicat de manera pionera.

Però, quan entraran en vigor les noves tarifes de Metrovalencia? Després d'aprovar aquesta rebaixa en els corresponents consells d'administració de les entitats competents i després d'adaptar les infraestructures logístiques i tecnològiques a aquests nous preus, la mesura entrarà en vigor l'1 de febrer, dia en qual els usuaris i usuàries de Metrovalencia es podran beneficiar de la rebaixa de preus.

Així, serà a partir del pròxim 1 de febrer quan a aquest 30% se sumarà el 20% que assumirà la Generalitat fins a arribar a una rebaixa total d'un 50%. La rebaixa estarà vigent fins al 30 de juny de 2023 en tota la xarxa.

Aquesta proposta segueix en la línia iniciada pel Consell i el Govern d'Espanya de fomentar la mobilitat sostenible i el transport públic, així com lluitar contra l'escalada de preus derivats, entre altres factors, per la guerra a Ucraïna.

Per això, la mesura se suma a unes altres ja vigents, com la pròrroga del transport públic gratuït per a joves de 30 anys fins al 31 de juliol, o la gratuïtat dels abonaments de Rodalia, Rodalies i Mitjana distància de Renfe durant tot l'any 2023.

Destacats