La construcció de les línies 11 i 12 de Metrovalencia començarà en 2023

Tant les noves línies de Metrovalencia com l'ampliació de l'L10 eixiran a exposició pública en el primer trimestre de 2023

Guardar

Mural en l'estació de Russafa de l'L10 de Metrovalencia
Mural en l'estació de Russafa de l'L10 de Metrovalencia

La mobilitat sostenible a València està a punt de tindre un nou impuls gràcies a la pròxima ampliació de la xarxa de Metrovalencia. I és que aquest any 2023 s'iniciaran unes obres clau per al futur de la ciutat: l'ampliació de la Línia 10 i la construcció de la Línia 11 i la Línia 12. Un anunci que ha realitzat Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana, qui ha reconegut que s'està treballant per a ampliar el transport de tramvia i metro, "el transport del futur", en la capital del Túria.

En aquest sentit, i tal com ha detallat el cap del Consell, amb l'arribada de 2023 "s'accelerarà l'ampliació del transport de tramvia i metre a la ciutat de València". I és que en el primer trimestre del pròxim any eixiran a exposició pública tres projectes d'especial rellevància.

En primer lloc, i després de la seua posada en funcionament aquest 2022, s'ampliarà l'L10 des de la seua actual parada final, situada a Natzaret, per a obrir-se cap a la façana marítima, incloent-hi una estació en la futura terminal de creuers del port de València. Aquesta ampliació es dirigirà a la platja de la Malva-rosa i finalitzarà en l'actual estació de Neptú, juntament amb la Línia 8 i la futura Línia 11.

Pel que respecta a la Línia 11, aquesta nova línia connectarà el centre de la ciutat amb la zona del Grau i del Cabanyal. Actualment, s'estudien dues opcions per al seu recorregut, que compten amb un cost similar i amb la validació tècnica.

Finalment, la nova Línia 12 connectarà el centre de València i tota la xarxa de Metrovalencia amb La Fe, l'hospital de referència de la capital del Túria i l'àrea metropolitana.

Al llarg de l'estiu es disposarà dels projectes constructius i en el segon semestre de 2023 està previst que isca la licitació d'unes obres que suposaran una inversió de 67 milions d'euros i que, segons el mateix Puig, "ajudaran a enfortir el transport publique a la ciutat amb l'objectiu de millorar la mobilitat i l'accessibilitat de la ciutadania i a contribuir a la descarbonització".

Destacats