Viatja gratis en Metrovalencia, MetroBus i EMT fins a juliol de 2023

Així se sol·licita l'abonament gratuït jove per a viatjar gratis en el transport públic de València

Guardar

Joves accedint a Metrovalencia
Joves accedint a Metrovalencia

Viatjar gratis en Metrovalencia, EMT i MetroBus és possible a València, sempre que sigues menor de 31 anys. Per a això, serà necessari que disposes de l'abonament temporal gratuït, que serà vàlid fins al 31 de juliol de 2023. Però, com se sol·licita? A continuació t'informem de tots els passos a seguir:

Els únics requisits per a aconseguir l'abonament de transport gratuït de València seran tindre menys de 31 anys en el moment de la sol·licitud i el document d'identitat en vigor (DNI, NIE o passaport). Si compleixes tots dos requisits, recorda que aquesta targeta es pot sol·licitar des del passat 17 d'octubre.

Per a això, tan sols serà necessari seguir aquests passos:

1. Accedeix a la pàgina web de Metrovalencia (www.metrovalencia.es) amb un document d'identificació i una adreça de correu electrònic.

2. En la mateixa web de Metrovalencia, es pot sol·licitar la cita prèvia per a recollir el títol de manera presencial. Per a això, s'haurà de presentar el document identificatiu i el resguard de la cita (impresa o digital).

3. L'abonament es podrà recollir els dies laborables, de dilluns a divendres, en els següents punts de València: CAC Benimaclet; Albereda; Àngel Guimerà (eixida a carrer Palleter); Benimàmet; Burjassot-Godella; Campanar; Facultats - Manuel Broseta (taquilla secundària); Marítim; Mislata (taquilla secundària); Montcada-Alfara; Paiporta; Paterna; Salt de l'Aigua; Torrent Avinguda i Xàtiva (taquilla secundària, eixida a institut I.E.S. Lluís Vives).

Aquest abonament és unipersonal, i serà vàlid fins al 31 de juliol de 2023. El títol es carrega en una targeta anònima de cartó però és personal i intransferible, ja que ha d'anar associada a un document d'identitat. Aquesta nova targeta temporal és independent a qualsevol altra mena d'abonament.

Amb aquesta iniciativa, la Generalitat Valenciana s'ha proposat acostar a la població jove el transport públic generant, d'aquesta manera, hàbits per a una mobilitat més sostenible.

Destacats