Metrovalencia ampliarà la Línia 9 en 2026

Amb una inversió pròxima als 23 milions d'euros, Metrovalencia ampliarà la Línia 9 fins al nucli urbà de Riba-roja de Túria

Guardar

Tren de Metrovalencia
Tren de Metrovalencia

La Línia 9 de Metrovalencia s'ampliarà fins a arribar al nucli urbà de Riba-roja de Túria. Gràcies a una inversió pròxima als 23 milions d'euros, aquesta xarxa de transport públic de València i la seua àrea metropolitana comptarà amb un servei millorat l'any 2028, quan es preveuen que finalitzen les obres després del seu inici en 2026.

La nova estació se situarà al voltant de la zona del Barranc dels Moros i facilitarà el servei al conjunt de ciutadans i ciutadanes d'aquesta localitat que, malgrat disposar de diverses estacions en el seu terme municipal, cap se situa en l'actualitat en el seu nucli urbà.

De fet, la més pròxima és la parada de Riba-roja de Túria, que se situa en l'extrem aquest del municipi, molt pròxima a l'entrada de la població a través de la carretera CV-370, al parc industrial de la localitat, la qual cosa dificulta un accés còmode al metro. Així, aquesta nova parada se sumarà a les estacions de Riba-roja de Túria, Masia de Traver i València la Vella, corresponents a la Línia 9, i el Clot, en la Línia 2.

Així mateix, al costat de la recent integració tarifària que situa a Riba-roja en zona B, amb unes tarifes més reduïdes respecte a les que tenia anteriorment, aquesta inversió de la Generalitat beneficiarà als usuaris i usuàries del metro d'aquesta ciutat.

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, i l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga
La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, i l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga

Inici de les obres en 2026

A la fi de 2025 es podrà adjudicar l'obra i l'inici d'obres serà el 2026. Les obres, en tractar-se d'un projecte subterrani, podrien prolongar-se entre 18 mesos i dos anys de duració, pel que conclouran en 2028.

Durant la primera etapa de l'actuació se seleccionarà l'alternativa més adequada, tenint en compte els condicionants geotècnics i constructius, buscant la menor afecció als veïns i veïnes durant l'execució de les obres, la millor integració amb el nou disseny del Barranc dels Moros i la major accessibilitat.

Per a aconseguir el millor projecte ha sigut fonamental l'estudi de viabilitat que ha tingut en compte la seua compatibilitat urbanística, ambiental i territorial de l'actuació.

Una reivindicació històrica

Rebeca Torró, consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, destaca que "es tracta d'una actuació d'envergadura, que compta amb un pressupost total d'entre 22 i 23 milions d'euros que facilitarà la proximitat del servei públic al municipi i fomentarà una mobilitat més segura i sostenible a la comarca".

Per part seua, l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, considera que "ens feia falta aquesta estació de metro. Es tracta d'una reivindicació històrica del nostre poble, portar el metro al nucli urbà i en subterrani, i connectar tota la mobilitat a través del Barranc dels Moros, des del Parc Natural a tot el nucli urbà fins als conservatoris de música i dansa".

Destacats