Tot el que has de saber sobre el Marató de València 2022

Diumenge 4 a partir de les 8.15 València serà la seu mundial de l'atletisme de fons

Guardar

Imatge aèria de la marató de València, per Kike Taberner
Imatge aèria de la marató de València, per Kike Taberner

El Marató València Trinidad Alfonso 2022 tindrà lloc el pròxim diumenge 4 de desembre amb el primer tret d'eixida a les 8:15 des de l'emblemàtica Ciutat de les Arts i les Ciències que actuarà com a línia d'eixida i de meta. La distància a recórrer serà de 42 quilòmetres en els quals passaran per alguns dels punts neuràlgics de la ciutat.

La celebració de la marató de València ha propiciat mesures extraordinàries com el tall de carrers, l'horari de Metrovalencia i els autobusos de l'EMT, la gratuïtat del servei de metres per als participants de la carrera i la retransmissió íntegra a través de la radiotelevisió pública valenciana À Punt.

Els 42 quilòmetres

Aquesta 42a edició torna a tindre a la Ciutat de les Arts i les Ciències fent d'eixida i arribada dels 42 quilòmetres de la Marató. Enguany el recorregut coparà grans artèries de la ciutat com són l'avinguda del Port, la de Tarongers, el doble pas per Blasco Ibáñez o l'avinguda del Cid. A més, cal no oblidar els cèntrics carrers de Xàtiva o de Colón que segur que s'ompliran de públic per a veure el transcurs de la prova.

Recorrido del Maratón de València 2022
Recorregut de la Marató de València 2022

Els sis trets d'eixida i els talls de carrers

Les sis tandes horàries d'eixides de corredors que participaran en la Marató es produiran a les 8:15, 8:25, 8:35, 8.45, 8:55 i 9:05 hores i es preveu que acabe a les 15:00 de la vesprada. Els talls de trànsit començaran el divendres, 2 de desembre, a partir de les 22:00 hores. En aquest moment, es tancarà el pont de Montolivet en tots dos sentits i el carrer de Professor López Piñero cap al centre de València. També romandrà tallat al trànsit l'avinguda Institut Obrer, entre Estimat Granell i Professor López Piñero, encara que es permetrà l'accés al veïnat. Els talls de trànsit a València continuarà el dissabte, 3 de desembre. En aquesta ocasió, els talls afectaran l'Albereda, entre plaça Europa i el pont de l'Assud de l'Or, des de les 7:30 hores fins a les 16:00 hores per a albergar la mini marató de València.

Els canvis d'horari de Metrovalencia i l'EMT

L'Empresa Municipal de Transports reforçarà amb un dispositiu especial d'autobusos en les línies 35, 95 i 99 per a la recollida de dorsals. El dia de la Marató totes les línies presentaran desviaments o supressions des de l'inici de la jornada fins a les 16:00 hores. Es recomana a les persones participants en la Marató de València que utilitzen les línies 99 i 35 de l'EMT o la línia 99 i C3 depenent des d'on s'hagen de desplaçar.

L'organització de la prova en la borsa del corredor, un títol gratuït de quatre viatges de validesa de l'1 al 6 de desembre de la zona ABC per a circular per València i la seua àrea metropolitana (incloent-hi els viatges a l'aeroport). Així doncs, Metrovalencia adverteix que l'L10 de tramvies estarà tallada des de la parada Ciutat de les Arts i les Ciències a partir de les 6:30 hores fins a les 9.30 hores hi haurà tramvies cada deu minuts entre les estacions d'Alacant i Estimat Granell-Montolivet. A partir de les 11:00 i fins a les 15:00 els tramvies de l'L10 passaran cada 5 minuts. Les línies 6 i 8 estaran tallades en Pont d'Assot-Doctor Lluch de 8:00 a 11:00. Per la seua part les línies de metro 1,2,5 i 7 tindran una freqüència de pas de 20 minuts en diferents franges horàries per a l'accés a la Marató.

Salida del Maratón de València 2021
Eixida de la Marató de València 2021

Viu la Marató des de casa sintonitzant À Punt

El servei de radiotelevisió pública valenciana posarà al servei de la ciutadania un dispositiu especial de 10 hores de retransmissió íntegra de la Marató València Trinidad Alfonso 2022. Tot aquell que no puga realitzar la prova o no puga acudir a animar als participants en els carrers de València podrà seguir-ho en directe per la televisió d'À Punt.

Arxivat a:

Destacats