La manifestació del 8M en imatges: les dones reivindiquen la igualtat de gènere en els carrers

València ha viscut una jornada reivindicativa al crit de 'Masclisme també és terrorisme' i 'S'acaba el patriarcat'

Guardar

Manifestació 8M a València. Imatge: Xisco Navarro
Manifestació 8M a València. Imatge: Xisco Navarro

Els carrers de València han sigut hui escenari de dues manifestacions per la igualtat de gènere amb motiu del 8 de març: el Dia Internacional de la Dona. Una jornada que un any més ha tingut un fort aspecte reivindicatiu per a reclamar la fi del patriarcat, la llibertat de les dones i els seus drets.

La primera de les marxes ha sigut organitzada per Coordinadora Feminista i segons la Delegació de Govern han assistit 15.000 persones; encara que l'entitat convocant xifra en 50.000 les persones assistents. Mentre que en l'altra manifestació d'Assemblea Feminista la Delegació informa de 1000 participants.

En la manifestació convocada per la Coordinadora Feminista, sota el lema 'Feminisme, Justícia, Igualtat i Drets per als Dónes', s'han vist pancartes amb lemes com 'Patriacat i cabdal aliança colonial', 'No és festa sinó una protesta', 'La meua vagina no es lloga', 'Metge objector al contenidor', 'Si mirares pels nostres ulls cridaries igual' o 'La prostitució no és treball sinó violència sexual'.

Durant el recorregut pel centre han sonat càntics com a 'Masclisme també és terrorisme', 'Amb roba o sense roba el meu cos no es toca', 'No estem totes: falten les assassinades' o 'Qui mestressa no mata ni humilia ni maltracta', al costat d'alguns crits de dimissió de la ministra d'Igualtat, Irene Montero.

Per la seua banda, la manifestació convocada per l'Assemblea Feminista, sota el lema 'Front al capitalisme violent feminisme dissident', ha recorregut des del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Sapadors fins a la plaça de la Verge.

Durant el recorregut s'han escoltat càntics com 'Em cuiden els meus amistes i no la policia' o 'S'acaba el patriarcat' i s'han vist cartells com a 'Dones havíem de ser' o 'Treball sexual és treball', así com uns altres a favor de la derogació de la Llei d'Estrangeria i en defensa del col·lectiu trans amb vàries assistents portant la seua bandera.

Concentracions al llarg de tot el dia

Al matí, a les 12 hores, s'ha dut a terme la manifestació sota el lema "8M, Vaga Estudiantil Feminista. Ens continuen matant i violant!". Una concentració que ha sigut convocada pel Sindicat d'Estudiants i l'Associació Lluires i Combatives des de la Facultat d'Història de la Universitat de València (UV). Les aules universitàries s'han buidat aquest 8 de març amb una vaga d'estudiants. Les dues organitzacions convocants de les manifestació han informat que el seguiment d'aquesta vaga a aconseguit el 80 %.

Les accions reivindicatives pel Dia de la Dona han seguit a la vesprada. Así, a les 18:30 hores desenes de dones han escenificat en la plaça de la Porta de la Mar de València una protesta anomenada "Tijeretazo al patriarcat" en la qual s'han tallat un mechón de pèl a sí mateixes en solidaritat amb les dones iranianes que protesten en aqueix país per la mort de la jove Mahsa Amini. 

 

Destacats