Aitana Mas: "El 8M és un dia perquè totes i tots ompliguem els carrers reivindicant i celebrant amb una única veu"

#Este8MSeSale és el lema de la Generalitat per a commemorar hui, dia 8 de març del 2023, el Dia Internacional de les Dones

Guardar

Imatge de Aitana Mas amb membres del Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant
Imatge de Aitana Mas amb membres del Col·legi Oficial de Treball Social d'Alacant

La vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha destacat que aquest dimecres, 8 de març, Dia Internacional de les Dones, "és un dia de celebració i de reivindicació perquè totes i tots omplim els carrers i ho fem amb una única veu".

"Volem que els carrers tornen a estar plenes, després d'anys complicats a causa de la pandèmia, i per això el lema de la campanya de la Generalitat és #Este8MSeSale".

"També volem que hi haja unitat en un feminisme que necessita de totes i de tots, que necessita una participació activa, que no es quede només en el dia de hui sinó que siga una reivindicació de cada dia; que hui puguem alçar la veu per a continuar reivindicant aquelles qüestions que encara queden pendents", ha afegit.

Aitana Mas ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió que ha mantingut amb representants del Col·legi de Treball Social d'Alacant (COTSA) en el marc de la ronda de contactes que està celebrant aquesta setmana amb diverses entitats i col·lectius amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

Mas ha destacat que aquest 8M 'se sale' "per a reivindicar i per a celebrar amb una sola veu" i per a "poder dir-li al patriarcat que ací estem, amb les nostres exigències, amb les nostres necessitats, amb les nostres parelles i amb les nostres famílies".

"En concret -ha destacat- és un dia per a reivindicar més temps per a conciliar, per a reivindicar millores laborals punt per a les dones que pateixen els sostres de cristall com els sòls de fang, per a demanar que es puge la indemnització per acomiadament que patim sempre en major mesurada les dones, per a exigir que existisquen lloguers decents que ens permeten emancipar-nos amb dignitat, perquè la cistella de la compra siga assequible per a la majoria de les persones i les famílies".

D'altra banda, Aitana Mas ha assenyalat que el 8M "és també un dia per a celebrar la nostra pluralitat com a moviment, que ja tenim una llei de l'avortament o la pujada del Salari Mínim Interprofessional", entre altres. "Un dia per a alegrar-nos i agrair el que van aconseguir moltes abans que nosaltres i consolidar a les noves generacions que se sumen al moviment feminista".

Respecte a la reunió mantinguda amb COTSA ha explicat que han tractat sobre les necessitats que existeixen en un sector altament feminitzat com és aquest, i han mostrat la seua voluntat de col·laboració per a continuar treballant en la millora de Sistema Públic de Serveis Socials que es traduïsca en una millor atenció a les persones i, en concret, les dones.

"Per desgràcia la pobresa té rostre de dona -ha afirmat Mas- i amb aquesta reunió volem millorar la coordinació, escoltar les mesures que proposa aquest col·lectiu professional per a intentar solucionar problemes i, sobretot, per a ser més eficients".

Ajuntes som més fortes

D'altra banda, Aitana Mas ha participat també aquest matí en l'acte 'Ajuntes som més fortes' organitzat per la Universitat d'Alacant amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

"En un dia com hui és important que el feminisme aconseguisca a tots els estrats de la societat i de la mateixa Administració, i que tinguem la possibilitat de diversificar la perspectiva del feminisme, en aquest cas en la UA, i puguem compartir les nostres impressions sobre els reptes del feminisme també en l'àmbit universitari", ha afirmat.

Arxivat a:

Destacats