La Generalitat mantindrà les restriccions per a Nit de Cap d'Any i recomana evitar aglomeracions

Creu que les Cavalcades de Reis poden ser autoritzades si "estan ben organitzades i es pot mantindre el control"

Guardar

Un local mostra a la seua porta l'exigència de mostrar el passaport Covid
Un local mostra a la seua porta l'exigència de mostrar el passaport Covid

La Generalitat mantindrà les mesures restrictives que ha implantat per a Nit de Cap d'Any i demana evitar les aglomeracions l'última nit de l'any, així com que s'use la màscara en tots els àmbits. Així ho ha manifestat a Alacant el president de la Generalitat, Ximo Puig, on ha indicat que no se celebrarà una altra reunió de la Interdepartamental aquesta setmana, encara que sí que hi haurà reunió de la Comissió Interterritorial. No obstant això, ha advocat per "no generar més incertesa".

De fet, també ha quedat aparcada la possibilitat d'obligar a demanar el Passaport Covid a les terrasses, que remenava la Generalitat fa uns dies. Puig ha indicat que hi ha locals que ja ho sol·liciten a nivell preventiu, i ha insistit a mantindre la màxima prudència.

"Hui dia no cal generar més confusió. És evident que el Certificat Covid s'exigeix on es va plantejar en el seu moment, on el mateix exercici de l'activitat ens fa que no es puga estar permanentment amb la màscara posada", ha agregat.

D'altra banda, respecte a les Cavalcades de Reis, Puig ha subratllat que "cada municipi i localitat té les seues característiques" i una determinada incidència, per la qual cosa ha obert la porta al fet que s'autoritzen aquestes celebracions si estan "ben organitzades i es pot mantindre el control".

En aquest sentit, ha agregat que és "complicat" prendre una decisió centralitzada sobre aquest tema i que es buscaran fórmules perquè aquests esdeveniments a l'aire lliure es puguen dur a terme "amb la màxima seguretat". Així, ha assenyalat que es reuniran amb els ajuntaments que vulguen organitzar aquests esdeveniments per a col·laborar amb ells.