Puig assenyala que la situació en els hospitals és "complexa" encara que està "bastant estabilitzada"

Guardar

Vàries persones esperen en el seu cotxe a realitzar-se una prova PCR de detecció del coronavirus a les portes de l'Hospital de Campanya pròxim al de la Fe
Vàries persones esperen en el seu cotxe a realitzar-se una prova PCR de detecció del coronavirus a les portes de l'Hospital de Campanya pròxim al de la Fe

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha indicat que la situació per la Covid-19 als hospitals valencians és "complexa" encara que es troba "bastant estabilitzada", i ha subratllat el cansament entre el personal pel sobreesforç al qual s'ha vist sotmés durant la pandèmia.

Així s'ha pronunciat Puig aquest dilluns a Alacant, on ha apuntat que aquesta sisena ona del coronavirus no està tenint tanta "malignitat" com les anteriors, i que encara que hi ha més del doble dels contagis que hi havia l'any passat a hores d'ara, molts no estan havent de ser hospitalitzats.

En aquest sentit, ha remarcat que els contractes covid s'han mantingut fins a maig, com a mínim, però ha remarcat que la "tensió en el sistema ja ve provocada per tota la pandèmia". "Portar-nos bé també ajuda al fet que els hospitals puguen tindre la capacitat de resistència que necessitem", ha agregat en referència al compliment de les restriccions.

D'altra banda, el president també ha admés que és "obvi" que el creixement de la variant òmicron s'ha produït durant l'última setmana, alguna cosa que s'aprecia en els estudis de les aigües residuals i la seqüenciació. "El virus no sap de fronteres i si en altres països passa, ací també passarà", ha agregat.

Arxivat a:

Destacats