La Generalitat celebra la Setmana d'Europa amb diversos actes en el 71 aniversari de la signatura del Tractat de París

Enguany es commemora l'Any Europeu de la Joventut, que posa el focus en la importància de les persones joves

Guardar

Banderes de la UE en la seu de la Comissió Europea a Brussel·les
Banderes de la UE en la seu de la Comissió Europea a Brussel·les

La Generalitat s'ha sumat a la Setmana d'Europa amb una sèrie d'actes, entre els quals s'inclouen trobades amb joves, activitats amb organitzacions sense ànim de lucre que atenen persones amb diversitat funcional o un concurs escolar. La programació, que coincideix amb el 71 aniversari de la signatura del Tractat de París, s'ha organitzat en col·laboració amb l'oficina Europe Direct Comunitat Valenciana i altres entitats.

En 2022 se celebra també l'Any Europeu de la Joventut i, en aquest sentit, aquest dilluns, 9 de maig, el Palau de Comunicacions de València acull una trobada entre joves del Mediterrani amb el qual es busca recaptar la seua opinió sobre el present i el futur de la UE. També aquest dilluns ha tingut lloc un diàleg en el Centre del Carme Cultura Contemporània amb joves d'entre 18 i 30 anys per a debatre sobre temes com la pau, la inclusió, el medi ambient i la digitalització.

Així mateix, el dimarts, 10 de maig, a les 12.00 hores, en el Centre Sant Joan de l'Associació APSA a Alacant s'acostarà la figura de la Unió Europea a persones amb capacitats diverses a través d'activitats adaptades que tractaran sobre què és la Unió Europea, els seus símbols i com influeixen les institucions europees en el dia a dia.

L'Associació APSA és una ONGD que desenvolupa activitats dirigides a millorar la qualitat de vida de persones amb diferents capacitats durant tot el seu cicle vital.

D'altra banda, l'oficina d'Europe Direct Comunitat Valenciana rebrà el dimecres, 11 de maig, a les 10.00 hores, a membres de l'Associació ADIS d'Oriola. La jornada té com a objectiu donar a conéixer la Unió Europea i la seua acció a les persones amb diversitat funcional, mitjançant diverses activitats i un diàleg adaptat. ADIS és una associació que centra el seu programa de desenvolupament personal i inserció social per a xiquets i xiquetes, joves i adults amb diversitat funcional.

Altres activitats

Amb motiu de la Setmana Europea, s'han organitzat altres activitats com un acte institucional, celebrat aquest passat dissabte en el Palau de Comunicacions i presidit pel president de la Generalitat, Ximo Puig.

Així mateix, s'ha programat un concurs escolar sota el títol 'El meu cartell europeu: per un futur més ecològic, inclusiu i digital'. Estudiants des de 5é de Primària fins a 4t d'ESO de la Comunitat Valenciana han dissenyat cartells creatius amb un eslògan original que reflecteix un dels temes de l'Any Europeu de la Joventut: 'Fes-lo ecològic, fes-lo inclusiu, fes-ho digital'. Aquesta acció s'ha realitzat en col·laboració amb l'oficina Interact de València pertanyent a la Universitat de València.

Arxivat a:

Destacats