Ix a concurs públic la construcció dels nous accessos de les estacions en superfície de Metrovalencia

Les intervencions afectaran les Línies 1, 2 i 3 i el termini planificat és de 12 mesos

Guardar

Estació de metro de Foios
Estació de metro de Foios

El Ple del Consell autoritza l'inici del procés de licitació de les obres de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FVA) per a la construcció de nous accessos en les estacions en superfície de Metrovalencia. Aquesta intervenció afectarà 30 estacions de les Línies 1, 2 i 3 i el seu objectiu és la millora de les condicions d'accessibilitat i de control d'accés a les estacions.

Aquest concurs públic compta amb un pressupost conjunt de 27.913.615,31 euros, IVA inclòs, i està dividida en tres lots, que atendran a criteris geogràfics i de tipus pressupostari, entre les diferents actuacions a dur a terme. El termini d'execució s'ha planificat en 12 mesos.

Aquests nous accessos tindran una modernització de les condicions d'accessibilitat i incorporaran nous equips de validació, a través de la instal·lació d'uns similars als ja disposats en la xarxa de Metrovalencia.

El primer lot afecta les estacions de Torrent, Picanya, Sant Isidre, Rafelbunyol, Picassent, Carlet, Alginet, Alberic, Castelló i L'Alcúdia. Els projectes constructius inclouen la millora del control d'accessos en totes les estacions, així com el condicionament de l'encreuament entre andanes a Picassent, Carlet, Alginet i Alberic i la construcció d'un pas inferior a Picanya per a eliminar l'encreuament entre andanes existents en superfície.

El segon lot comprén els projectes de Burjassot, Paterna, Seminari-CEU, Godella, Llíria, Benaguasil 1, Benaguasil 2, La Canyada, Campament, Montcada-Alfara, Albalat i L'Eliana. A més dels arranjaments del control d'accessos per a usuaris, s'inclou la millora en l'encreuament entre andanes en les estacions de Burjassot, Paterna, Godella, Benaguasil 1 i L'Eliana.

Finalment, en el tercer lot s'han inclòs Cantereria, Burjassot-Godella, Foios, Museros, Rocafort, Massarrojos, Meliana i Massamagrell. Juntament amb la millora del control d'accessos, s'inclou el condicionament de l'encreuament entre andanes a Rocafort i Massarrojos i la construcció de dos passos inferiors en Cantereria i Burjassot-Godella per a eliminar els encreuaments entre andanes existents en superfície.

Arxivat a:

Destacats