Illueca: "L'acord amb la Sareb suposarà un increment mai vist del parc públic d'habitatge"

La Generalitat adquireix més de 500 habitatges de la Sareb per a destinar-los a lloguer social

Guardar

Façana d'un edifici modern blanc sota un cel blau clar
Façana d'un edifici modern blanc sota un cel blau clar

La Generalitat Valenciana ha aconseguit un fet històric. I és que ha aconseguit l'adquisició de més de 500 habitatges procedents de la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), uns habitatges que destinarà a lloguer social.

Es tracta de la primera transferència d'aquesta envergadura que obté una comunitat autònoma per part de la Sareb, que suposarà un increment exponencial del parc públic valencià d'habitatge.

Dins d'aquest principi d'acord, que suposarà una inversió que rondarà els 50 milions d'euros, ja s'han identificat els habitatges i la Generalitat Valenciana està visitant cada immoble per a comprovar el seu estat.

La transferència es realitzarà en diverses fases, tal com ha detallat la Generalitat. El primer pas serà la formalització d'una adquisició el mes d'abril d'entorn de 335 habitatges per un import de 31 milions d'euros i la resta en dates posteriors, segons ha detallat la Sareb en un comunicat.

Héctor Illueca, vicepresident segon de la Generalitat
Héctor Illueca, vicepresident segon de la Generalitat

"No ha sigut un camí fàcil"

Héctor Illueca, vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, s'ha felicitat per aquest "principi d'acord per a l'adquisició de més de 500 habitatges per a incorporar-les al parc públic de la Generalitat Valenciana", uns habitatges que, tal com ha anunciat, "es destinaran a lloguer social, a famílies que ho necessiten".

Illueca ha recordat que, a Espanya, "la Sareb evoca a una època de corrupció, d'especulació, però, sobretot, d'un immens sofriment de tanta gent humil a la qual els van llevar les cases. L'època de la gestió neoliberal de la crisi per part del Partit Popular que tant de mal li ha fet al nostre poble".

El conseller ha reconegut que la seua "obsessió" des que va arribar al càrrec ha sigut "que aquestes cases es destinaren a la finalitat social que sempre degueren tindre". Un repte aconseguit després de molta faena. "No ha sigut un camí fàcil, hi ha hagut resistències. Fa un any li vaig escriure a Nadia Calviño (ministra d'Economia) demanant transferència dels habitatges de la Sareb i em vaig entrevistar amb els meus homòlegs de les comunitats autònomes constatant la necessitat de disposar d'aquests habitatges per a atendre demandes socials", ha afirmat.

El vicepresident ha agraït a tots els actors que han fet possible aquest acord i ha incidit en l'acord que es va aconseguir fa un temps amb els agents socials, la patronal i els sindicats "en suport a aquesta justa reivindicació". "Tot aquest treball ha donat el seu fruit i a la Comunitat Valenciana tenim la primera experiència d'èxit de transferència dels habitatges de la Sareb a una comunitat autònoma, que suposarà un increment mai vist del parc públic d'habitatge".

Arxivat a:

Destacats