Huit xicotets municipis de València podrien perdre la seua caserna de la Guàrdia Civil

El PP denuncia la intenció del Govern de reagrupar llocs auxiliars de la Guàrdia Civil, la qual cosa implicaria la pèrdua de casernes en localitats xicotetes

Guardar

Lloc auxiliar de la Guàrdia Civil a Polinyà de Xúquer
Lloc auxiliar de la Guàrdia Civil a Polinyà de Xúquer

El Partit Popular de la província de València ha alçat la veu contra la possible agrupació dels 61 llocs auxiliars que té la Guàrdia Civil en el conjunt d'Espanya, una mesura que deixaria desatesos a huit xicotets municipis a la regió.

En una roda de premsa realitzada divendres passat, el president provincial del PP, Vicente Mompó, juntament amb els senadors Estela Darocas, Luís Santamaría i Gerardo Camps, van abordar esta preocupant qüestió. Santamaría, portaveu d'Interior del PP al Senat, va expressar el seu rebuig a la iniciativa del Govern central, argumentant que tancar casernes en municipis xicotets és "inacceptable", especialment "quan els índexs de criminalitat mostren un increment".

Concretament, tal com va alertar el senador, "en els primers 9 mesos de l'any 2023, en la Comunitat Valenciana la criminalitat va augmentar un 7,9%", subratllant la importància de mantindre la presència de la Guàrdia Civil per a garantir la seguretat ciutadana. El 'popular' va emfatitzar que Espanya és un país segur, però es va oposar fermament a la idea de desmantellar la presència de la Guàrdia Civil "en el territori nacional", citant exemples previs a Catalunya i el País Basc.

La falta d'actualització de l'estructura de la Guàrdia Civil fa que, davant l'augment de criminalitat, s'opte per reforçar als nuclis amb més població.

El president provincial del Partit Popular, Vicent Mompó, i els senadors per València Estela Darocas, Luís Santamaría i Gerardo Camps
El president provincial del Partit Popular, Vicent Mompó, i els senadors per València Estela Darocas, Luís Santamaría i Gerardo Camps

Huit casernes en risc

Els huit municipis en risc de perdre les seues casernes de la Guàrdia Civil a la província de València són Jarafuel, Alzira, Polinyà de Xúquer, Sollana, Corbera, Alginet, Simat de la Valldigna i Vallada. Davant esta situació, Santamaría va anunciar que s'ha sol·licitat la compareixença del director general de la Guàrdia Civil, Leonardo Marcos González, en la Cambra Alta, perquè explique la reorganització dels 61 llocs auxiliars en el conjunt de l'Estat, un fet que està afectant ja la província de Granada.

La possible pèrdua d'estes casernes no sols afectaria la seguretat d'estos municipis, sinó que també deixaria a moltes comunitats locals sense el suport necessari per a fer front als desafiaments delictius i mantindre la tranquil·litat dels seus ciutadans. El PP insta el Govern a reconsiderar esta mesura i garantir la presència contínua de la Guàrdia Civil en totes les àrees on siga necessària.

Arxivat a:

Destacats